Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Felemás eredmények labdarúgásban

Jól szerepeltek a szenttamási labdarúgó csapatok a hétvégén játszott mérkőzéseken. Idegenből egy ponton hozott a turiai Mladost, a Srbobran és a Mladost-Radost három pontos győzelmet könyvelhet el, a nádaljai Napredak csapata pedig kikapott

 

Nagy szüksége volt a győzelemre a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában versenyző szenttamási Srbobran labdarúgó csapatnak, hiszen a táblázat alsó felében tanyázik, a bajnoki idény vége pedig rohamosan közeleg. A kiserdei kék-fehérek szombaton a pacséri Bačka labdarúgóit fogadták, és 2:1 arányban megnyerték a találkozót. A Srbobran eddigi mérlege: 10 győzelem, 8 döntetlen és 12 vereség. A csapat 30 forduló után továbbra is a 13. helyen áll, 33 bajnoki pontja van. Ahhoz, hogy csapatunk elrugaszkodjon a táblázat aljától, a bajnoki diény végéig még néhány találkozó nyernie kell. A következő fordulóban a Srbobran a szépligeti (Gajdobra) Hercegovac csapatához utazik.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő turiai Mladost labdarúgó csapata szombaton Dunacsében (Čelarevo) a ČSK Pivara csapatának vendége volt. A kiegyenlítődött játékot hozó mérkőzés 90 percnyi játék után gól nélküli döntetlennel zárult (0:0). A turiai csapat egy pontot hozott haza, viszont továbbra is megőrizte harmadik helyét a táblázaton, eddig 61 bajnoki pontot gyűjtött. A 31. fordulóban a Mladost hazai pályán a Tavankut labdarúgóit fogadja. A mérkőzés vasárnap, május 23-án 17 órakor kezdődik.

A 26. forduló mérkőzéseit játszották a hétvégén a Szabadkai Ligában. A nádaljai Napredak labdarúgói szombaton Adán az AFK vendégei voltak, és 3:1 arányban veszítettek. A táblázat közepén tanyázó hazai csapat kiválóan játszott, a nádaljai labdarúgók pedig csupán egyetlen alkalommal örülhettek. A vereséget követően a Napredak csapata a újból a negyedik helyre csúszott a táblázaton, bár a 3. helyen álló Sloga együttesével egyforma pontszáma van. A következő fordulóban a kiskéri (Bačko Dobro Polje) Sutjeska csapata látogat Nádaljára.

A Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő Mladost-Radost labdarúgói vasárnap a radičevići Mladost ellen léptek pályára és fölényes, 4:1 arányú győzelmet arattak. A szenttamási csapat mindvégig uralta a játékot és diktálta a tempót, a játékosok pedig újra bebizonyították, hogy jól felkészültek a bajnoki idényre. A Mladost-Radost góljait Plazačić, Rankić, Pantelić és a mérkőzés legjobb játékosa, Mandić szerezte. A következő fordulóban a vásártéri labdarúgók szabadok.

 

Paraczky László

szenttamas.rs