Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

A Srbobran labdarúgói nyerték a községi rangadót

Felemás eredménnyel szerepeltek a szenttamási labdarúgó csapatok az elmúlt hétvégén játszott mérkőzéseken. Hazai pályán győzütt Srbobran és a Mladost-Radost, idegenben kapott ki a turiai Mladost és a nádaljai Napredak.

 

Mindvégig dinamikus és gólokban gazdag, ám kemény összecsapásnak nevezhető a szombati mérkőzés a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában versenyző Srbobran és a turiai Mladost között. A községi rangadót a kiserdei csapat nyerte 4:2 arányban.

A találkozón a hazai csapat büntetőből jutott előnyhöz, a jogosan megítélt 11-est Radojica Jovanović értékesítette. A 36. percben a Mladost Damjan Guba gyönyörű fejes góljával egyenlített, majd az első félidő végén Savo Klipić növelte a hazai csapat előnyét 2:1-re. A pihenőt követően tovább erősödött a tempó, de gól nem született egészen a 70. percig, amikor Vasić Dragoljub találatával a Mladost egyenlített. A játékvezető a 81. percben újabb büntetőt ítélt a hazai csapatnak, Aleksandar Marjanov 3:2-re növelte a Srbobran előnyét. A végeredményt Rajčanji állította be, ugyancsak 11-esből. A mérkőzés a sok gól mellett a durva és kemény játékról marad emlékezetes. A játékvezető a kilenc sárga lap mellett két pirosat is kiosztott. A községi rangadót követően a kiserdei kék-fehérek kissé elrugaszkodtak a táblázat alsóházától, a csapat jelenleg a táblázat 13. helyén áll, a turiai együttes pedig lecsúszott a harmadik helyre. A következő fordulóban a Srbobran a szikicsi Njegoš csapatával játszik, a Mladost pedig hazai pályán a zombori Radnički labdarúgóit fogadja. Mindkét találkozó 17 órakor kezdődik.

Szombaton és vasárnap a 24. forduló mérkőzéseit játszották a Szabadkai Ligában. A nádaljai Napredak labdarúgói vasárnap a kucorai Iskra vendégei voltak, és 3:1 arányban kikaptak. A nádaljai labdarúgó csapat a vereséget követően a táblázat 4. helyén áll, 44 bajnoki pontja van. A következő fordulóban a Napredak a tiszaszentmiklósi Sloga együttesét fogadja.

A Bácstopolya‒Kishegyes‒Verbász‒Óbecse‒Szenttamás Községközi Ligában szereplő Mladost-Radost labdarúgói a rajcsúri pályán fölényes, 5:0-ás győzelmet arattak a Pobeda együttese felett. A szenttamási csapat góljait Golupski (2x), Kurjački, Sekulić és Rankić lőtte. A mérkőzést követően a csapat első embere, Trbojević Predrag elmondta, a 90 perc alatt teljesen uralták a pályát, és megérdemelten győztek: − Az elmúlt heti vereség azzal magyarázható, hogy néhány játékos igazoltan maradt távol a mérkőzésről, és sokkal gyengébb csapattal léptünk pályára. Ma viszont bebizonyítottuk, hogy amikor teljes a csapat, jól játszunk. A következő ellenfél a péterrévei Jedinstvo labdarúgó csapata lesz, és remélem, hogy újabb három pontot sikerült szereznünk – mondta Predrag.

 

P. L.

szenttamas.rs