Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség

A Mladost győzött, a Napredak csapata megosztotta a pontokat, a kiserdei labdarúgók pedig itthon kaptak ki

A Vajdasági Liga északi csoportjának 14. fordulójában idegenben a turiai Mladost hazai pályán a szabadkai Bačka 1901 csapatát fogadta, és igen nehéz küzdelem után 3:2 arányban győzött. A turiai labdarúgók mindent beleadtak, hogy otthon tartsák a három pontot, amit végül sikerült kiharcolni. A Mladost most feljött a táblázat második helyére, a csapat eddigi mérlege 9 győzelem, 4 vereség és mindössze egy elveszített mérkőzés. A turiai csapat a következő fordulóban a bácspetrőci Mlados (BP) vendége lesz, és amennyiben sikerül újabb három pontot begyűjteni, megtarthatja a jelenlegi pozíciót.

Szombaton és vasárnap a tizennegyedik forduló mérkőzéseit játszották a Szabadkai Ligában is. A Srbobran labdarúgó csapata november 13-án a kiserdei pályán az ókéri (Zmajevo) Obilić labdarúgóit fogadta, és 0:2 arányban elveszítette a találkozót. A hazai labdarúgók a vártnál sokkal gyengébb formában játszottak, ez megbosszulta magát, és a csapat lecsúszott a táblázat első helyéről. A Srbobran együttesének jelenleg 32 pontja van, és csak akkor juthat ismét a trónra, amennyiben a Vrbas csapata a következő fordulóban veszít. A kiserdei csapat szombaton, november 20-án a bácsfeketehegyi Jadranhoz utazik.

Az ugyanebben a rangfokozatban versenyző nádaljai Napredak csapata vasárnap kucorai Iskra vendége volt, a találkozó 0:0-ás döntetlennel ért véget. A 90 perc alatt mindkét csapat derekasan küzdött, de egyiknek nem sikerült bevenni az ellenfél kapuját. A Napredak jelenleg 17 ponttal a táblázat 11. helyén áll és az elkövetkező találkozókon győznie kell(ene), hogy nyugodtan várja a tavaszi idényt. A nádaljai labdarúgók következő ellenfele a györgyéni Đurđin csapata lesz.

 

P. L.

szenttamas.rs