Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Győzelem, döntetlen, vereség

Idegenben kapott ki a turiai Mladost, hazahozott egy pontot a Srbobran labdarúgó csapata, a Napredak labdarúgói pedig győzelemmel zárták az őszi idényt

Csak a szerencsén múlott, hogy nem sikerült megszerezni az egyik bajnoki pontot a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában versenyző turiai Mladost labdarúgó csapatának vasárnap a bácspetrőci vendégszereplésen. A sok kihagyott helyzet után a turiai csapat okkal szomorkodhat, hiszen a hazai (ugyancsak Mladost) labdarúgók 1:0 arányban megnyerték a találkozót. A turiai Mladost a vereséget követően 31 bajnoki ponttal a táblázat második helyén fejezte be az őszi idényt, de ugyanennyi van a szabadkai Bačka 1901 csapatának is, amely a csupán rosszabb gólarányok miatt a harmadik. A Mladost ebben az idényben jól játszott, 9 alkalommal győzött, továbbá négy döntetlent és két elveszített mérkőzést jegyez. Amennyiben a turiai labdarúgók a kellőképpen felkészülnek a januárban iduló folytatásra, minden esély megvan a magasabb rangfokozatba történő jutáshoz.

Szombaton és vasárnap a tizenötödik forduló, vagyis az őszi bajnoki idény utolsó mérkőzéseit játszották a Szabadkai Ligában is. A Srbobran labdarúgó csapata idegenben a bácsfeketehegyi Jadran együttesével játszott, a mérkőzés végeredménye 1:1 lett. A kiserdei csapat így két fordulót követően a táblázat első helyéről a harmadikra csúszott, az eddig lejátszott mérkőzéseken 33 bajnoki pontot szerzett. A Srbobran mérlege 10 győzelem, három döntetlen és két vereség, a csatárok összesen 30 gólt lőttek. A kék-fehérek nagyon jól szerepeltek ebben a bajnoki idényben, de a végére kissé alábbhagyott a tempó, ami megbosszulta magát. A tavaszi idény január végén, vagy fenruár elején kezdődik.

Az ugyanebben a ligában versenyző nádaljai Napredak csapata szombaton a györgyéni Đurđin labdarúgóit fogadta, és fölényes, 5:0-ás győzelmet aratott. Az őszi idényben igen gyenge játékot felmutatott nádaljai klub folyamatosan a táblázat alsóházában tanyázott, a 15. fordulót követően viszont 20 bajnoki ponttal feljött a 9. helyre. A csapat mérlege 5 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség. Bízunk abban, hogy a felemás eredmények a tavaszi idényben javulnak, és hogy a téli pihenőt követően a Napredak csapata újra bizonyítani fog.

 

P. L.

szenttamas.rs