Sport labdarúgás

Szenttamas.rs

 

Egy győzelem két vereség

Felemás eredménnyel szerepeltek a szenttamási labdarúgó csapatok az elmúlt hétvégén játszott mérkőzéseken. Hazai pályán nyert a turiai Mladost, idegenben veszített a Srbobran csapata, a nádaljai Napredak pedig otthon kapott ki.

Véget ért a 2021/2022-es bajnoki idény a Vajdasági Labdarúgó Liga északi csoportjában. A szenttamási csapatok közül ebben a rangfokozatban csak a turia Mladost labdarúgó csapata szerepelt, amely az utolsó fordulóban a bácspetrőci Mladost együttesét fogadta és 3:0 arányban megnyerte a találkozót. Az idei bajnoki idényben a turiai gárda 30 mérkőzést játszott, 50 bajnoki pontot szerzett és a táblázaton a 3. helyet szerezte meg. A csapat teljesítménye 14 győzelem, 8 vereség és 8 döntetlen, a gólarány pedig 45:22. A ligából kiesett a Tavankut, a ČSK Pivara, a pacséri Bačka és a szikicsi Njegoš csapata, őszre valamannyien alacsonyabb rangfokozatban folytatják a versenyt.

Szombaton és vasárnap a 29. forduló mérkőzéseit játszották a Szabadkai Ligában. A Srbobran labdarúgói idegenben az ókéri Obilić csapatával mérkőztek és 5:1 arányú súlyos vereséget szenvedtek. A táblázat második helyén álló hazai csapat mindvégig erős mezőfölényben játszott és teljesen megérdemelten nyert. A vereség ellenére a Srbobran egy fordulóval az idény vége előtt a táblázat 3. helyén áll, 59 pontja van, a csapat mérlege 18 győzelem, 5 döntetlen és 6 elveszített mérkőzés. Az utolsó fordulóban a kiserdei csapat hazai pályán a bácsfeketehegyi Jadran labdarúgóit fogadja. A találkozó vasárnap 17 óra 30 perckor kezdődik.

Az ugyanebben a rangfokozatban szereplő nádaljai Napredak labdarúgói hazai pályán a kucorai Iskra csapatát fogadták és 1:4 arányban kikaptak. A vereséget követően nádaljai labdarúgó csapat egy hellyel lejjebb csúszott a táblázaton, és egy fordulóval a bajnokság vége előtt 30 bajnoki ponttal a 13. helyen áll. A következő hétvégén a Napredak a györgyéni Đurđin labdarúgóit fogadja. A lehetséges kiesés elkerülése érdekében a nádaljai csapatnak mindenképpen nyerni kell.

 

P. L.

szenttamas.rs