Sport teke

Szenttamas.rs

 

Véget ért a szenttamási tekebajnokság

Három hónap folyamatos versenyt követően az elmúlt hétvégén véget ért a sorrendben harmadik szenttamási tekebajnokság, amelynek fő támogatója az önkörmányzat volt. A szervező, a Sport-, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ úgy tűnik, nagyon jó időpontot választott, hiszen december közepétől február végéig valóban kevés sportversenyt rendeznek a községben, ugyanis ez az időszak általában az őszi és a tavaszi bajnoki idény közé esik.

A díjkiosztóra hétfőn a Full Caffe éteremben került sor. A jelenlévő csapatokat és vendégeket először Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere köszöntötte, aki elmondta, jó látni, hogy aki korábban komolyan sportolt, az ma szórakozásból, kedvtelésből teszi.

− Számunkra mindenekelőtt fontos a szabadidősport ilyen szintjének megőrzése, igyekszünk növelni a sportolók létszámát, az idősek és veteránok versenyét pedig szeretnénk bővíteni – mondta a polgármester.

Slobodan Subić, a Sport-, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ sem igazgatója nem titkolta elégedettségét, hiszen hétvégenként a tekepálya lelátóit megtöltötték a szurkolók. Szavai szerint a pár évvel ezelőtt indult tekeverseny gyorsan népszerű lett a községben, a csapatok többsége amatőrként kapcsolódott be a játékba, a versenyzők közül szinte senki sem profi. Kiemelte, idéntől már három női csapat is versenyzett, ami nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a jövőben a nők akár külön versenycsoportban induljanak.

Az idei tekeverseny győztese és bajnoka ismét az Agrobegluk csapat lett, a második helyen a Sokolovi, a harmadikon pedig a Tršćani csapat végzett. A negyedik a szenttamási Graditelj csapata lett, az ötödik a Magpromet, a hatodik az EMS stb.

A közös vacsorát megelőzően a szervezők a jelenlévő nőknek a nőnap alkalmából egy-egy szál virággal kedveskedtek, az est hátralévő része pedig vidám hagulatban telt el.

  

Szöveg: Paraczky László

Fotó: Aleksandar Berić

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs