Sport

Szenttamas.rs

 

Cselgáncsozók a szenttamási sportcsarnokban

Mintegy 700 benevezés érkezett a nemzetközi versenyre

Színültig megtelt a szenttamási városi sportcsarnok vasárnap, február 26-án, a Turia 2023 elnevezésű, sorrendben a 24. Nemzetközi Cselgáncstorna alkalmával. A Turiai Cselgáncsklub által szervezett tornára ezúttal is három korosztályban, több súlycsoportban nevezhettek be a versenyzők (kezdők, fiatalabb és idősebb pionírok), akik az idén hét országból érkeztek. A megmérettetés délelőtt 10 órakor kezdődött, amikor öt helyen összesen 650 benevezett versenyző lépett tatamira. A versenyt Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere nyitotta meg.

Lazar Gajinović, a turiai Turia cselgáncsklub titkára elmondta, a szenttamási torna jövőre negyed évszázados lesz, idén a turiai klub szenttamási és nádaljai tagozatából összesen 56 versenyző lép fel. Emlékeztetett arra, hogy az első versenyeket is itt tartották, majd miután elkészült a falu iskolájának sportcsarnoka, a rendezvény átköltözött Turiára. Viszont azóta már a torna kinőtte az ottani csarnokot, hiszen több száz résztvevő érkezik ilyenkor, így már néhány éve a versenyt újra a szenttamási sportcsarnokban tartják.

− Az idén is nemzetközi jellegű a versenyünk, csaknem 700 gyerek nevezett be. Újra érkeztek hozzánk versenyzők Magyarországról, a boszniai Szerb Köztársaságból, Montenegróból, Moldáviából, Oroszországból és Bulgáriából is. Nagy lehetőség ez minden sportolónak a bemutatkozásra, ugyanakkor öregbíti községünk jó hírnevét. A telthtázas csarnok és a tömegesség megvan, a gyerekek számára pedig adott a lehetőség, hogy a sport mellett barátkozzanak, ismerkedjenek és tapasztalatokat cseréljenek a környező országokból érkezett csapatok tagjaival − emelte ki Gajinović. Hozzátette, a védnökök mellett a rendezvényt minden évben támogatja a szenttamási önkormányzat is.

Milan Srdanović, a Turija Cselgáncs Klub vezető edzője elmondta, a községben jelenleg mintegy 90 gyermek foglalkozik aktívan ezzel a sportággal:

− Az edzések mind a három településen folynak, vannak érdeklődők Nádaljáról és Szenttamásról is, ezért kihelyezett tagozatokat indítottunk. Nagyon elégedettek vagyunk, a gyerekek komolyan vették az edzéseket, szinte senki sem hiányzik, szorgalmasan dolgoznak. Bízom abban, hogy mindennek hamarosan meglesz az eredménye – mondta Milan Srdanović.

 

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs