Sport

Szenttamas.rs

 

Foci minden mennyiségben minden korosztálynak

Az óbecsei Mistik laminati csapata nyerte az idei szenttamási emléktornát

A szenttamási Városi Sportcsarnokban december és január folyamán került megrendezésre a 2. Jovica Tešić-Jole kispályás labdarúgótorna, amivel a szervezők tisztelettel adóznak a két évvel ezelőtt elhunyt sportmunkás, labdarúgó és klubvezető emlékének.

A december 21-én kezdődő tornára idén 25 hattagú (5+1) felnőtt csapat nevezett be, 12 a pioníroknál (2006-ban és 2008-ban született) és 11 csapat a veterán (35 év feletti) kategóriában. A torna fődíjai: az első díj 200 ezer, a második 100, a harmadik díj pedig 50 ezer dinár, míg a veterán csapatoknál az első díj 50, a második dík 20, a harmadik díj pedig 10 ezer dinar, azzal, hogy a 100 dináros belépő egyúttal tombolajegy is volt.

Az előző évhez hasonlóan a verseny ezúttal is hatalmas érdelődés mellett zajlott, így a résztvevők mellett a szervezők és a közönség is elégedett.

− Tavaly és az idén is a járványügyi intézkedésekkel szembesültünk, így a védekezés minden formáját biztosítani kellett a torna zökkenőmentes lebonyolításához. Bár voltak olyan kezdeményezések, hogy talán jobb lenne elhalasztani az egészet, szerintem jó hogy mégis megrendeztük. Elégedettek lehetünk a benevezett csapatok és a nézők számával, továbbá a kísérőrendezvényekkel is, mindez pedig motiváció a jövőbeni tornák még színvonalasabb, tartalmasabb szervezéséhez. Idén olyan szerencsénk volt, hogy egy helyi csapat is bejutott a döntőbe, fokozva a szurkolói és a versenylázat – mondta Тоdor Šimpraga, a szervezőbizottság tagja.

A felnőttek döntőjét az óbecsei Mistik laminate csapat nyerte, az ezüstérmet a Srbobran, a bronzot pedig a Čekićari labdarúgó csapat vitte haza. A mérkőzés legjobb kapusa Martin Novaković, góllövője pedig a Srbobran csatára, Predrag Radovanović lett.

A veteránoknál az első helyere a Masteršped csapata, a másodikra a Leteći Holanđanin, a harmadikra pedig a Grasina sistem csapata került.

A 2006-ban született pionírok kategóriájában az aranyérmet a No name csapata érdemelte ki, második a Front Liners, harmadik pedig a Mile dekor csapata lett.

A 2008-ban született pionírok csoportjában az első az One Team csapata, a második az S-print, a harmadik pedig a Triumph 021 csapat lett.
 

P. L.

(Fotó: A. B.)

szenttamas.rs