Hírek

Szenttamás.rs

 

Ifjúsági sportjátékok Szenttamáson

A sporteseményen több mint 100 községbeli gyerek vett részt

A kiserdei stadionban a rossz idő miatt keddről csütörtökre halasztották Szenttamáson az Ifjúsági sportjátékok megrendezését. Az eseményre a község területéről több mint 100 gyerek látogatott el kísérő tanáraikkal együtt. A fiatalok négy különböző versenycsoportban léptek pályára, volt 60 méteres síkfutás, kispályás futball és két tűz között játék is.

− A ma tartott Ifjúsági Sportjátékok versenyszámain belül megvannak a győztesek, akik a tartományi versenyen képviselik iskolájukat és a községet. A gyerekek tanáraikkal együtt június 10-én Apatinba utaznak, ahol igyekeznek további dobogós helyezést elérni, így kijuthatnak az országos döntőre – mondta az eseményt követően Slobodan Subić, a szenttamási Sport-, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ igazgatója.

Egyúttal köszönetet mondott a turiai Petar Drapšin, a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj és a nádaljai Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskolák alsós diákjainak, valamint a tanároknak, hogy bekapcsolódtak a sportrendezvénybe.

− Kihasználnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak azoknak az iskoláknak, amelyek eleget tettek az Ifjúsági Sportjátékokon való részvételi felhívásnak és köszönet pedagógusoknak, akik az elmúlt hónapokban dolgoztak velük. Szeretném továbbá megköszönni a tornatanároknak, hogy felismerték a verseny a jelentőségét és azt, hogy miért fontos a gyerekek sportolása – mondta Subić.

Tegyük hozzá, hogy a Jovan Jovanović Zmaj iskolából az I-II osztályosok csoportjában 60 méteres futásban Cserepes Aleksz második, Gavlik Áron pedig harmadik helyezést ért el. Ugyanebben a kategóriában az iskola csapata első helyen végzett a két tűz között játékban.

  

Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

2024. június 07. 15 óra

szenttamas.rs