Hírek

Szenttamas.rs

 

Pályáztak és nyertek

Szabadkai kiránduláson jártak a szenttamási negyedikesek

Idén februárban a szerbiai Mária Rádió magyar szerkesztősége három témakörben húsvéti rajzpályázatot hirdetett óvodás és általános iskolás gyerekek részére. A harmadik éve zajló pályázatra Vajdaság 35 településéről összesen 804 alkotás érkezett. A rajzokat Bálint Ágota a „Mária Rádiónkért Egyesület” elnöke, Szabó Réka a Mária Rádió szerkesztője és Franciskovity Laura múzeumpedagógus bírálta el. A díjátadó ünnepségre és a díjazott alkotásokból összeállított kiállításra 2022. május 13-án került sor a szabadkai Augustinianumban.

A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola IV3 osztálya A tavasz ébredése, a feltámadó természet témára készített és küldött be munkákat, és az egyedi kidolgozásért kollektív díjat kapott. Ifjú Judit a negyedikesek tanítónője lapunknak elmondta, a gyerekek nagyon szeretnek rajzolni, ezért igyekeznek minden pályázatra benevezni.

− A Mária Rádió pályázata különösen érdekes kihívás volt, hiszen a természetről szólt, amihez volt egy nagyon jó ötletem, és amit végül sikerült összehozni. Tudni kell, hogy színes absztrakt rajzok készültek, az alapot a vízifesték adta, erre pedig különböző anyagokból válogattunk és szabtunk főleg virág motívumokat, melyeket ragasztó segítségével vittünk rá az alaprajzra. Szerintem mindenkinek tetszett, ezért az egyedi kidolgozásért kollektív díjat kaptunk. Mivel tizenhat rajzot küldtünk be, így mindannyian ott voltunk a jutalomként kapott szabadkai kiránduláson – magyarázta Ifjú Judit.

A rádió által szervezett kiránduláson a diákoknak alkalmuk volt megtekinteni a Zsinagógát, a Városi Múzeumban négy tárlatot sikerült látni, jártunk a Kortárs Galériában és jártunk a Mária Rádió stúdiójában is. A Ferencesek templomában egy igen érdekes és izgalmas hittanórán vettek részt, és mint a tanítónő elmondta, a járvány utáni időszak első egésznapos kirándulását mindannyian élvezték.

− Nagyon élvezetes kirándulás és emlékezetes nap marad, ezért a diákok Blazsanyik Ákos, Süge Magor, Jojovity Konsztantin, Balázs Erik, Gál Emese, Milacski Edina, Szuknovity Aleksza, Nityetin Anasztázia, Gálik Anita, Andróczky Virág, Süge Hunor, Milacski Noémi, Fazekas Aurél, Horvát Fanni, Dániel Dominik és Füstös Léna nevében köszönjük a Mária Rádiónak a lehetőséget – mondta végezetül Ifjú Judit.








 

Paraczky László

szenttamas.rs