Egyházi élet

Szenttamas.rs

 

Hittanverseny Tóthfaluban 2022.

 

November 12-én rendezték meg Tóthfaluban első alkalommal a Szabadkai Egyházmegye hittanos versenyét, amelyre 17 plébánia jelentkezett be. A versenyre a felsős osztályokból nevezhetett 1-1 diák. Plébániánkat Balázs Erik, Dányi Nikoletta, Gál Sarolta és Bakos Dorina képviselték. Különböző feladatokat kellett megoldani: a Szentírásból kellett kikeresni igehelyeket, a hittan tudásukat tesztelték, a plébániát kellett bemutatni, egy bibliai részt kellett a mindennapokra aktualizálva előadni és az Egyházban, illetve a Szentírásban előforduló szavakat, cselekményeket kellett activity játékban előadni. A versenyt megelőzően több alkalommal összejöttünk a plébánián, hogy felkészülten vegyünk részt a megmérettetésben. Köszönet Süge Zsolt hitoktatónak, köszönet a versenyző diákoknak, köszönet a szurkolók lelkes csapatának és köszönet a szülőknek, akik elengedték gyermekeiket és megbíztak bennünk, ezzel is lehetőséget biztosítottak a színvonalasabb közösségi alkalomra.

Lelkes szenttamási szurkolócsapat kísérte a versenyt, akik különböző foglalkozásokon vettek részt, úgy mint: foci, bans (tánc) és egy kiváló mesélő előadása. A nap lezárásaként meghallgattuk dr. Fodor Réka missziósorvos és férje Gregus Sándor előadását, majd koncert következett.

Plébánosként nagy megelégedettséggel nyugtáztam a napot, hiszen az elért eredmény, 2. helyezés közösségünk számára biztató. Örülök, hogy olyan közösség plébánosa lehetek, ahol iskola, Egyház és család közössége megtalálja a közös hangot.

„Uram, legyen áldott mindenben a Te szent akaratod.”

Zsúnyi Tibor plébános

 

 

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső