Hírek

Szenttamas.rs

 

Nagybecskereken folytatjuk!

Szenttamás volt idén házigazdája a Szerbia Európa ritmusában című, zenés vetélkedőnek

A Szerbia Európa ritmusában minden évben megrendezésre kerülő zenés vetélkedő, melyen országunk különböző községeiből, városaiból, falvaiból érkező 14−21 éves fiatalok mutatkoznak be a zsűri előtt és küzdenek az első helyért. A 12 éves múltra visszatekintő legnagyobb gyermek és ifjúsági zenei rendezvényt a régió négy országában nemzeti frekvenciával rendelkező televízió élőben sugározza, a résztvevők pedig egy-egy európai ország mellett Ausztráliát és Izraelt képviselik.

A szenttamási rendezvényt és annak közvetítését hosszan tartó, mintegy hat hónapos előkészület előzte meg, amelyen az ország 22 városából érkező fiatalok az itteni Zsebszínházban havonta egy-egy hosszú hétvégén gyakorolták a koreográfiát. Fontos elmondani, hogy minden csoport (vagy szólista) egy országot képviselt, és az adott ország nyelvén adta elő a produkciót, a győztes pedig a fesztiválon résztvevő városok zsűrije által leadott, valamint a nézők SMS üzenetei alapján beérkezett legtöbb pontszámot kapott előadó lett. Az idei verseny kimenetele az utolsó pillanatig igen bizonytalan volt, hiszen szoros küzdelem alakult ki a szűkebb körbe került előadók között. Végül az SMS-ben érkezett szavazatok alapján a Nagybecskerekről (Zrenjanin) érkezett csapat győzött.

Az öttagú csapat Marija Aleksić és Vaskrsija Kovačević ének, valamint Ana Duršun, Staša Aleksić és Milica Danikov kísérő táncosok Spanyolországot képviselték. Marija Aleksić elmondta, a La Casa De Papel népszerű filmsorozat betétdalát, a My Life Is Going On című zeneszámot adták elő, amit Cecilia Krull énekel.

− Nagyon izgatott és egyúttal boldog vagyok, nem tudom elmondani, hogy mit érzünk ebben a pillanatban. Sokat készültünk, keményen és szorgalmasan dolgoztunk februártól a mai napig. Nem számítottunk a győzelemre, teljesen meglepett bennünket az egész. Kimondhatatlanul boldogok vagyunk – mondta az eredményhirdetést követően Marija Aleksić.

Jövőre tehát a Béga folyó partján fekvő város, Vajdaság közép-bánsági körzetének székhelye ad otthont a zenés vetélkedőnek.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs