Hírek

Szenttamas.rs

 

A színpadon profik voltak

Hatalmas zenei buli a szenttamási sportcsarnokban

Szenttamás a múlt szombaton átadta a Szerbia Európa Ritmusában elnevezésű legnépszerűbb hazai zenei fesztivál szervezését Nagybecskereknek, ugyanis az idei versenyen 22 város fellépői közül a Béga-parti város csapata bizonyult a legjobbnak. A Városi Sportcsarnokban tartott látványos zenei vetélkedőt, amelyen Szenttamás testvérvárosa Orosháza képviselői is bemutatkoztak, a Prva TV élőben közvetítette, és mintegy másfél millió néző követte. A legszűkebb körbe Apatin, Verbász és Nagybecskerek csapata jutott, végül utóbbi egy pont különbséggel nyerte meg a versenyt.

− Büszkék vagyunk arra, hogy részesei és egyúttal házigazdái voltunk a népszerű Szerbia Európa ritmusában vetélkedőnek. Minden kitűzött célt elértünk, sikerült kiváló feltételeket és lehetőségeket biztosítani az ország egész területéről, továbbá az Orosházáról érkező fiatal tehetségek számára úgy a bemutatkozásra, mint a szórakozásra, a barátkozásra és az ismerkedésre, megmutathatták magukat másoknak és a nézőknek. Házigazdaként bebizonyítottuk, hogy helyt állunk a komoly rendezvények szervezésénél, a világ láthatta hogy Szenttamás község mit kínál, láthatták az itteni potenciálokat, hogy a településnek van elképzelése arról, hogy milyen irányba kell fejlődnie, hogy minden alkalommal a fiatalok és az itt élő polgárok vannak fókuszban. A rendezvény partnereivel végzett hosszú és kemény munka, továbbá a lezajlott verseny után mindannyian elégedettek lehetünk, szép volt együtt dolgozni – mondta a fesztivált követően Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere.

Az egész ország területéről érkezett fiatal zenei tehetségek fellépései iránt, akik a projektum keretében az európai és két társult ország, Ausztrália és Izrael képviseletében énekeltek, hatalmas volt az érdeklődés a helyszínen és a képernyők előtt is.

− A televíziós adás alatt izgultam, hogy a fiatalok majd hogyan kezelik mindezt, bár tudtam, hogy képesek lesznek a feladatra és hogy igazi profik. A fellépők teljesen egyenrangúan szerepeltek, nem voltak nagy különbségek, láthattuk, hogy a fesztivál és a résztvevő városok zsűrije hogyan szavazott, a legszűkebb körbe jutott versenyzőkről és a győztesről azonban az SMS-ben érkezett szavazatok száma döntött – mutatott rá Igor Karadarević, a rendezvény igazgatója.

Elmondása szerint Szenttamás község házigazdaként kitűnőre vizsgázott, az önkormányzaton kívül pedig a munkából alaposan kivette részét a Sport-, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ, amiért külön köszönet jár.

− A Szenttamáson rendezett fesztivál külön szervezési és technikai színvonalat produkált az új győztes számára, és hiszem azt, hogy Nagybecskerek hasonlóan válaszol megkeresésünkre és az előttünk álló szervezési feladatokra. A jövő évi döntőre való felkészülés már most megkezdődik, és remélem, hogy az előttünk álló hónapokban mindent sikerül megvalósítani. Másrészt, Szenttamás kisvárosként megmutatta hogy kiváló szervező, olyan, mint egy jó játékos a fontos mérkőzésen. A rendezvény történetében először láthattunk fellépőket Magyarországról, örülök, hogy ebből a szempontból is pozitív benyomásokat szereztünk, és hiszem azt, hogy jövőre már magyar városok képviselői is versenyszerűen bekapcsolódnak a programba − mondta David Makević, az Európa ritmusában rendezvény végrehajtó igazgatója.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs