Hírek

Szenttamas.rs

 

Takarítottak a fiatalok

A környezetvédelmi készenlét folyamatos

A környezetvédelmi világnap alkalmból nagytakarítási akciót szervezett a szenttamási Ifjúsági Iroda. A Bácskai nagycsatorna és Krivaja parton, valamint a Rekovica közelében lévő játszótérnél több zsák szemetet sikerült összegyűjteni, amelyet később szervezetten elszállítottak.

Az akcióban az iroda munkatársai mellett a Svetozar Miletić Gimnázium, valamint Vuk Karadžić és a Jovan Jovanović Zmaj iskolák diákjai vettek részt, majd miután híre ment a takarításnak, az önkéntesekkel a tömeg többszörösére duzzadt. A szervezők elmondták, a megmozdulás fő célja, hogy a fiatalok megértsék, a környezet és a hozzá kapcsolódó problémák megoldása és az újabbak megelőzése megfelelő tudást, felkészültséget, készségeket, attitűdöket, indítékokat és együttműködési szándékokat igényel, amelyek biztosítása a környezeti nevelés feladata. Bár a fiatalok tisztában vannak a környezetvédelem fontosságával, ezt a készenlétet folyamatosan ébren kell tartani, az új nemzedékeket irányítani kell, hogy jobb, fenntartható módon alakítsák a jövőt, saját jövőjüket.

Mint minden alkalommal, most is arra szerettünk volna rávilágítani, hogy a környezet- és a természetvédelemről nekünk, fiataloknak kell gondot vezetni, és köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon bekapcsolódott az akcióba, üzenték a szervezők.

Az irodában megtudtuk, hogy a jelenleg is folyó kupakgyűjtési akciójukkal egy, a Vajdaság több településére kiterjedő projekthez kapcsolódtak, melynek fő célja az újrahasznosítható kupakok értékesítése.
 

szenttamas.rs