Hírek

Szenttamas.rs

 

Új nyílászárókat kap a turiai óvoda

Összesen 62 oktatási intézményben, köztük óvodákban, általános és középiskolákban és diákotthonokban kezdődhet az építkezés a tartományi segítségnek köszönhetően.

 

A hétfőn Pacséron aláírt 18 szerződés mellett a tartományi kormány székházában kedden délelőtt Szakállas Zsolt tartományi oktatási titkár újabb 16 önkományzat képviselőjével írta az oktatási titkárság által meghirdetett pályázaton pozitív elbírálásban részesült projektumokat. A helyszínen elhangzott, hogy az oktatási és nevelési intézmények felújítására meghirdetett pályázatra 210 intézmény jelentkezett, a mostani keretösszeg tízszeresét is meghaladó fejlesztési tervekkel. Egyebek mellett tetőszerkezet javítására, nyílászárók cseréjére, fűtési berendezések vásárlására, valamint a meglévő épületek karbantartására, illetve átalakítására lehetett pályázni.

Az pályázati idei keretösszeg 91 millió dinár volt, a titkársághoz pedig 211 pályázat futott be, amelyek össz értéke csaknem 900 millió dinár.

− Összesen 62 vajdasági intézmény részesül támogatásban, ezen belül pedig 63 millió dinárt kapnak az általános iskolák, 20 millió dinárt a középiskolák, 3 milliót a diákotthonok és öt millió dinárt az oktatáskor előtti intézmények. A titkárságnak eltökélt szándéka, hogy továbbra is kitartson stratégiai oktatási céljainak elérése mellett, ezen belül pedig az, hogy jobb feltételeket biztosítson az oktatási intézményekben való élethez és munkához – emelte ki a tartományi oktatási titkár.

A turiai Hamupipőke óvoda számára a község a tartományi pályázaton 500 ezer dinárt kapott a nyílászárók cseréjére. Az erről szóló szerződést Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere írta alá.

− Egy olyan projektumról van szó, amely az energia hatékonyság növelését tűzte ki célul, egészen pontosan a turiai óvodában a nyílászárók cseréjét. Az épület egyike azoknak, amelyben nem cserélték le a régi ajtókat és ablakokat, így mindannyian elégedetten vettük tudomásul, hogy ez hamarosan megvalósul. A megítélt összeg teljes egészében fedezi a tervezett munkát, ami az önkormányzat számára fontos, hiszen a költségvetésben az erre szánt összegből más közérdekű projektum, beruházás valósulhat meg – fogalmazott Szenttamás polgármestere.

 

P. L.

szenttamas.rs