Hírek

Szenttamas.rs

 

Tartományi támogatás a nádaljai iskolának

A sport fejlesztését támogatja a tartományi kormány

A sport további fejlesztése érdekében a tartományi kormány idén 38 sportlétesítmény kiépítését, karbantartását és felújítását célzó projektumot 120 millió dinár értékben támogat, hangzott el azon az ünnepségen, amelyre kedden a tartományi kormány dísztermében került sor. A támogatásról szóló szerződéseket az önkormányzatok és sportközpontok képviselőivel Igor Mirović tartományi kormányfő írta alá.

− 2016 óta 422 sporttal kapcsolatos projektumot támogatott a tartományi kormány mintegy 730 millió dinár értékben. Évről évre növekszik az ezekre a célokra szánt forrás, mivel azt szeretnénk, hogy ne csak a nagyvárosokban, hanem a kisebb településeken is feltételeket teremtsünk a sport fejlesztésére – mondta Mirović.

A pályázaton a nádaljai Žarko Zrenjanin-Uča Általános Iskola az iskola keretben működő sportpályák felújítására 4.746.738 millió dinárt kapott, de eszközöket különítettek el a cservenkai szakközépiskola kézilabdapályájának és az adai atlétikai pályának a felújítására, a palánkai sportközpont kosárlabdapályájának karbantartására, a nagybecskereki Žarko Zrenjanin Általános Iskola padlójának, a rumai kosárlabda- és kézilabdapályának, a törökbecsei Jedinstvo sportközpont öltözőtermének, valamint a zentai kosárlabdapályának a karbantartását is.

 
 

Fotó: vojvodina.gov.rs

szenttamas.rs