Hírek

Szenttamas.rs

 

Szenttamás: Hat utca új vízvezetéket kap

A tartományi kormány 40 millió dinárral támogatja a község ivóvíz hálózatának felújítását

Harmincegy vajdasági önkormányzat negyvenöt szerződését támogatja a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság. A projektumokkal a vízellátási és a szennyvízelvezető rendszerekhez tartozó létesítmények építését, rekonstrukcióját, a műszaki dokumentáció(k) elkészítését, valamint a dűlőutak rendezését látták elő. A támogatásról szóló szerződéseket az önkormányzatok képviselőivel Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke írta alá.

Milica Zarić, a szenttamási polgármester helyettese elmondta, a támogatásnak köszönhetően hat szenttamási utcában teljesen felújtják az ivóvíz-hálózatot, továbbá rendbeszedik a dűlőutak egy részét. A munkálatok össz értéke 57.110.271,40 dinár, amiből 40 millió dinárt a tartományi eszközökből biztosítanak, a fennmaradt összeget pedig a községi költségvetésből fedezik.

Szavai szerint teljesen új vízvezeték épül a Jovan Popović (868 m), a Žarko Zrenjanin (840 m), a Petar Drapšin (610 m), a Karađorđe (745 m), a Nikola Tesla (873 m) és a Miloš Crnjaski utcában (138 m).

− A Tartományi Kormány és a Tartományi Mezőgazdasági, Vízügyi és Erdészeti Titkárság ismét támogatást nyújtott önkormányzatunknak, és ezzel megerősítette egyik legfontosabb partnerünk szerepét. Ma 40 millió dinár értékű szerződést írtunk alá, és ezt az összeget a helyi költségvetésből biztosított forrással együtt a község hat utcájában a vízvezteték-hálózat felújítására fordítjuk, egészen pontosan 4074 méter új vezeték épül. A Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság támogatásának köszönhetően korábban sikerült felújítani a nádaljai ivóvíz-hálózatot, megépült a turiai vízgyár is, a kapitális beruházások folytatásában pedig hamarosan Szenttamáson is megkezdődhetnek a munkálatok – mondta a szenttamási polgármester-helyettes.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke a szerződések aláírását követően elmondta, az önkormányzatokkal közösen jelentős beruházások történtek az olyan projektekbe, amelyek biztosítják az ivóvizet a háztartások és az ipari övezetek számára, lehetővé teszik a szennyvíz biztonságos elvezetését, tisztítását, valamint a dűlőutak rendbetételét.

− Vajdaság ivóvíz ellátása az egyik legbonyolultabb kérdés, amelyen az elkövetkező években még többet fogunk dolgozni, mind a kisebb területeken lévő (forrás)kutak rekonstrukcióján, mind az újak építésén, továbbá a meglévő üzemek felújításán – mondta Mirović.

Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági titkár a szerződések aláírását követően elmondta, a tartományi kormány ezúttal 665 millió dinárt értékben olyan 18 projektumot támogatott, amelyek a szennyvízelvezetés problémájának megoldását látták elő, 561,8 millió dinárt pedig a dűlőutak rendezésére és a sárrázó utak kiépítésére ítéltek oda.

 


 

Paraczky László

szenttamas.rs