Hírek

Szenttamas.rs

 

Száztízmillió dinár környezetvédelemre

Tartományi támogatás az önkormányzatoknak

A Tartományi Területrendezési és Környezetvédelmi Titkárság az idén két pályázattal is támogatja az önkormányzatokat a környezetvédelem területén. Egyik a szennyvízhálózati-rendszer kiépítésének a tervdokumentációjára, másik pedig az illegális hulladéklerakók felszámolására vonatkozik. A tartományi kormány épületében tegnap a projektumok társfinaszírozására vonatkozó támogatási szerződéseket Nemanja Erceg tartományi területrendezési és környezetvédelmi segédtitkár nyújtotta át az önkormányzatok képviselőinek. A pályázat keretösszege 110 millió dinár.

– A pályázatainkkal azt szeretnénk elérni, hogy szavatoljuk a biztonságos vízelvezetést, a víz megtisztítását, és hogy javítsunk a környezet minőségén. Az a célunk, hogy segítsünk az önkormányzatoknak megoldani a legégetőbb problémákat a környezetvédelem terén. Hiszem, hogy ezek a projektumok hozzájárulnak majd a környezetszennyezés és a hulladék mennyiségének csökkentéséhez. Mivel ez nagyon lényeges, jövőre is mindenképpen támogatjuk az önkormányzatokat.

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere elmondta, a tartományi titkárságtól 3 millió dináros támogatást kaptak a hulladéklerakók felszámolására.

– Mi folyamatosan azon munkálkodunk, hogy beszüntessük az illegális szeméttelepeket Szenttamás községben. A saját költségvetésünkből is fordítottunk erre a célra. A tartományi titkárság támogatása mindenképpen sokat jelent a számunkra, ezáltal sokkal sikeresebbek lehetünk e téren. Vajdaságban a hulladékgazdálkodás egyre nagyobb problémát jelent. Fontos, hogy az emberekben növekedjen a környezettudatosság, és a hulladékot az erre kijelölt helyen adják le. Ezzel a támogatással Szenttamáson nem lesz egy hulladéklerakó sem, a község területén pedig még két helyen található, de ezeket is hamarosan felszámoljuk – fejtette ki Debeljački.

 

 

Forrás: Magyar Szó

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs