szenttamási temető

Művelődés

Szenttamas.rs

 

 

Szombaton tartják a 31. Tini fesztivált

A vasárnapi sajtótájékoztatón elhangzott, idén 22 bátor fiatal lép közönség elé

 

Ismét a temerini sportcsarnok ad otthont a Tini fesztiválnak, amely idén 31. alkalommal kerül megrendezésre. A december 3-án sorra kerülő rendezvény 19 óra 30 peckor kezdődik és a Vajdasági RTV élőben közvetíti, hangzott el a vasárnapi főpróbát megelőző sajtótájékoztatón a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületben.

Varga Flórián az egyesület elnöke és a fesztivál szervezőbizottságának elnöke elmondta, a már megszokott két kategóriában idén 22 versenyző (15 lány és 7 fiú) lép közönség elé.

− Akik a rendezvényen bemutatkoztak, énekeltek, azok tudják, hogy milyen tapasztalat és érzés volt itt lenni és mindezt felhasználhatják a későbbi pályafutásuk során. De, aki nem énekesként érkezik, annak is nagy élményt jelent az egész. Külön örülök annak, hogy idén Temerinből is többen jelentkeztek, öt helyi versenyzőnk van az idén.

Gőz László szervező szerint a Tini létezése óta nem volt példa arra, hogy a fellépők ilyen sokat gyakoroljanak a zenekarral.

− Az utóbbi két hónapban 24 próbát tartott a zenekar, ebből 16 alkalommal az énekesekkel, ami azt jelenti, hogy a fiataloknak több alkalommal is lehetőségük volt kipróbálni a stúdiót, a mikrofont, a mozgást, közben pedig különböző magyarázatokkal, tanácsokkal folyamatosan segítettük őket. Vannak ugyanis fellépők, akik most fogtak először mikrofont a kezükbe. Szerintem nem csupán a produkciók erősek, hanem maga a fesztivál is. Az idei énekes vetélkedő újdonsága az, hogy a versenyzők a fellépést követően azonnal hallhatnak egy rövid értékelést a zsűritől – mondta a rendezvény „mindenese”.

Faragó Aurél, az énekeseket kísérő zenekar tagja megerősítette, az elmúlt két hónap alatt a próbákon a zene mellett a színpadi mozgáson és az artikuláción is sokat dolgoztak.

− Azt gondolom, hogy ez nagyon jó év lesz. Tavaly is jó volt, de a zenekarnak is bele kellett jönni az egészbe, mert ez nekünk is új, ugyanis ez a második alkalom hogy kísérjük a fellépőket. Ami a szombati showt illeti, a két tavalyi győztessel kezdünk, majd két kategóriában a versenyzők következnek – mondta a FreakFancy együttes gitárosa.

Hozzátette, tekintettel, hogy a palettán régebbi és újabb dalok is szerepelnek, a hangszerelést másképpen oldották meg, a csapatba a fúvósok helyett egy plusz zongoristát hívtak, aki kicsit jobban kiszínezi a dalokat.

A zsűri tagjai Erős Ervin zeneszerző, Szerda Árpád zenész, előadó, Vitkay-Kucsera Ágota egyetemi tanár és Óvári Dániel zenész, énekes, a Tini fesztivál korábbi győztese lesz.

A sportcsanokban sorra kerülő rendezvényre a belépőjegyet 300 dináros áron vásárolhatják meg az érdeklődők.

 

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs