Hírek

Szenttamas.rs

 

Egy szenttamási a tiszteletbeli lovagok között

Živorad Đurićot humanitárius munkájáért javasolták az elismerésre

Požarevac városa és a Ljubičevói Lovagrend tiszteletbeli lovagjai sorába fogadta Marina Maljkovićet, a szerb női kosárlabda válogatott edzőjét, Dejan Savićot, a szerb férfi vízilabda válogatott edzőjét, valamint Živorad Đurićot, a szenttamási Légy hmánus humanitárius szervezet elnökét.

A díjak átadását megelőzően Saša Pavlović, a város első embere, elmondta, hogy az idei tiszteletbeli lovagok mindazokkal az értékekkel rendelkeznek, amelyeket egy lovag hordoz magával annak érdekében, hogy kiérdemelje ezt a címet: − Sikereikkel, tetteikkel lovagjaink sok örömet okoztak az egész nemzetnek. „Menet közben” igazi emberi értékeket mutattak fel: sokat adtak, de cserébe keveset kaptak – fogalmazott Požarevac polgármestere.

A lovagok palástot, kardot és emléklapot kaptak.

Živorad Đurić, vagy ahogyan a szenttamásiak ismerik, Žića Maradona több alkalommal is segített a rászorulókon. Önzetlenül segít, kezdeményezi és szervezi a különböző gyűjtési és adományozási akciókat. Szenttamáson az elmúlt időszakban minden általa kezdeményezett akció sikeresen zárult. A legújabb humanitárius tevékenysége közvetlenül a díj átvételét követően történt, ugyanis amellett, hogy anyagilag támogatta a Fejlődésben sérült gyermekek és fiatalok központját, az ajándékba kapott kardot is az intézménynek adományozta. Kiemelte, a központnak hamarosan új ágyakat, matracokat és ágyneműt ajándékoz.

Živorad Đurić Požarevácon született, az általános iskolát is itt fejezte be. Tanulmányait Kamancon (Sremska Kamenica) folytatta, diplomát a zimonyi (Zemun) Rendőrségi Oktatási Központ bűnűgyi felügyelő- szakán szerzett. A rendőrségen végzett munkájával párhuzamosan aktívan kosárlabdázott, továbbá humanitárius munkával foglalkozott. Nyugdíjba vonulását követően költözött Szenttamásra, ahol megalakította a Légy humánus humanitárius szervezetet.

 

Paraczky László

Fotó: pozarevac.rs

szenttamas.rs