Hírek

Szenttamas.rs

 

Traktoros találkozó és bográcsfőző verseny

Hetven traktor vonult fel szombaton Szenttamás utcáin

Szenttamáson a lóversenypálya melleti téren rendezték meg szombaton a sorrendben VII. Traktoros találkozót, keretében pedig a IX. Bográcsfőző versenyt. A kézművesek árusítással egybekötött kiállítása és a traktorosok felvonulása mellett számos kísérőrendezvény tarkította az idei fesztivált. A traktoros találkozó elsődleges célja a mezőgazdasági erőgépek és felszerelések népszerűsítése volt. A rendezvény elsősorban Szenttamás Önkormányzata és a Traktorfesztivál Egyesület nevű civil szervezet támogatásával valósulhatott meg.

A rendezvényre mintegy 80 traktor érkezett, közülük 70 erőgép jelentkezett be a szervezőknél, és vonult végig rendőri kísérettel 13 és 14 óra között a település utcáin, népszerűsítve így a rendezvényt és annak versenyjellegét. A járványos időszakot követően idén újra voltak vidéki résztvevők, a gazdák túlnyomó többsége pedig benevezett a három traktoros-pótkocsis ügyességi verseny valamelyikére is. A felvonulásról visszaérkezett traktorosokat, vendégeket és a látogatókat Brasnyó Nándor, a Traktorfesztivál Egyesület elnöke köszöntötte, aki örömét fejezte ki amiatt, hogy egyre többen neveznek be a rendezvényre:

− Immár hetedik alkalommal gyűltek össze a traktorosok, akik számára ez a nap nem a munkáról hanem a szórakozásról szól. A mezőgazdasági munkálatok és az idény felénél ma kis szünetet tartunk és szórakozunk egy jót. A mai rendezvényt a fiatalok kezdeményezésére a Citadella Civil szervezettel közösen szervezzük meg, és minden korosztály számára biztosítottak a különböző versenyszámok is – mondta Brasnyó Nándor.

A meghívott vendégek közül a rendezvényen jelen volt Ótott Róbert a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság titkárhelyettese, dr. Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese, Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere, továbbá a helyi közvállalatok, intézmények, kultúregyesületek, civil szervezetek és az egyház képviselői is.

A látogatók a kézművesek árusítással egybekötött kiállítását követően a traktorosok vetélkedőjét tekinthették meg. Akik pedig nem csak a mezőgazdasági gépek után érdeklődtek, azok bográcsfőző versenyen mérhették össze főzőtudásukat. A szervezők ezen kívül a gyerekek, a fiatalok és a felnőttek számára különböző ügyességi- és sportjátékokat szerveztek, de volt nyúlkergetés, néptánc és arcfestés is. A jó hangulatról a két rendezvény ideje alatt élőzene gondoskodott, több zenekar is színpadra állt. Paraczky LászlóParaczky László

szenttamas.rs