Hírek

Szenttamás.rs

 

A malacokat nem sikerült kimenteni a tűzből

 

Kedden este 20 óra tájban tűz ütött ki Szenttamáson a vásártéri városrészben a Partizán utcában. A tűz oltására négy tűzoltókocsi érkezett, az ügyeletes tűzoltók pedig órákig küzdöttek a lángokkal.

A helyszínen kapott információk szerint a tűz az udvarban a fából készül, mintegy 60 négyzetméteres góréban keletkezett, amelyben a tehenek és a jószág számára tárolták a szénát. A góré mellett vasból készült védőtető állt, alatta pedig vágójószág: kilenc tehén, 50 kismalac és hat darab anyakoca. A szomszédok gyors segítségének köszönve a malacokon kívül minden jószágot sikerült időben kimenteni.

A szenttamási tűzoltók a bejelentést követően egy verbászi tűzoltócsapattal percek alatt a helyszínre érkeztek, és sikerült időben megfékezniük a lángok terjedését, azonban a tűz oltása – tekintettel, hogy préselt szénáról volt szó – igen lassan haladt. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lakóépületben és a szomszédos épületeken nem keletkezett kár.

A tűz okát egyelőre csak találgatni lehet. Meg nem erősített információk szerint a tüzet valószínűleg az elektromos vezeték meghibásodása vagy a hősugárzó okozhatta, amellyel a malacoknál melegítettek. Az illetékesek megkezdték a tűzeset vizsgálatát.P. L. (Fotó: A. Š. )