Hírek

Szenttamas.rs

 

Szabadság téren búcsúztatták az óévet a szenttamásiak

Az önkormányzat küldöttsége meglátogatta a szilveszter éjszakáján szolgálatot teljesítőket

Szenttamáson az idén újra megszervezték a szilveszterezést a Szabadság téren. Az ünneplőket ingyenes forralt bor, forró tea és turiai sült kolbász várta.

A műsor 22 óra 30 perckor a helyi Banda drvena zenekar koncertjével kezdődött. Éjfélkor a fergeteges tűzijáték után a jó hangulatról az 1990-ben Kragujevacon alapított népszerű Osvajači zenekar gondoskodott, és tovább fokozta a téren lévő több száz ünneplő amúgy is jó hangulatát.

Jókívánságait tolmácsolva Radivoj Debeljački polgármester ünnepi köszöntőjében többek között arra kérte a szenttamásiakat, hogy mindenki törekedjen városunk szebbé tételére:

‒ Kedves szenttamásiak, turiaiak, nádaljaiak! Engedjék meg, hogy mindenkinek boldog új évet kívánjak. Kívánom, hogy 2022-ben mindenki egészséges és vidám legyen, hogy öröm és jókedv kísérjen bennünket. Szeretném, ha mindenki sikeresen befejezné, amit az óévben elkezdett, és hogy a megálmodott tervek teljesüljenek. Mindenkinek jó egészséget, sok szerencsét, boldogságot, az arcokra pedig folyamatos mosolyt kívánok!

Amíg a parkban a rockzenekar a jó hangulat további fokozására törekedett, a polgámester a kíséretével meglátogatta azokat, akik az óév utolsó éjszakáját a munkahelyükön töltötték, odafigyelve a zökkenőmentes szilveszterezésre, a biztonságra és az egészségre.

A delegáció először a rendőrállomáson szolgálatot teljesítőket látogatta meg. Az újévi jókívánságokat követően a polgármester minden ügyeletes dolgozónak átadta az önkormányzat szerény ajándékát, a közös fényképezkedés után a küldöttség a tűzoltóotthonba látogatott, ahol a háromfős ügyeletes csapatnak átadta az ajándékokat, majd az egészségházban ügyeletet tartó sürgősségi osztályra látogattak el.

A delegáció éjszakai körútja a távfűtő művekben tett látogatással zárult. Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere kíséretében volt Milena Alargić, a képviselő-testület elnöke, Julkica Popović és dr. Ilija Gazepov, a községi tanács tagjai, Miloš Jovanović, a Graditelj Közvállalat igazgatója és Slobodan Subić, a helyi közösség tanácsának elnöke.

 

Paraczky László

szenttamas.rs