Hírek

Szenttamas.rs

 

A bejegyzett választópolgárok 60 százaléka szavazott Szenttamáson

Szenttamás község területén 13 278 választópolgárt tartanak nyilván, közülük vasárnap 8015-en szavaztak, ami 60,60 százalékos részvételt jelent. Nem hivatalos eredmények alapján a Szerb Haladó Párt koalíciója a szavazatok 64,47 százalékát tudhatja magáénak, így a 28 fős képviselő-testületben 20 mandátuma lesz. A Vajdasági Magyar Szövetség 658 szavazatot kapott, két képviselője lesz, a Szabadítsuk fel Szenttamást Polgárok Csoportja 1211 szavazattal négy, a Remény Szenttamásnak, Turiának és Nádaljának − Új Szerbiai Demokrata Párt − Szerb Királyság Megújhodási Mozgalom alkotta koalíció pedig 666 szavazattal ugyancsak két képviselői mandátumhoz jutott.

Brasnyó Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség listavezetője elmondta, a pártnak az elmúlt négy évben is két képviselője volt a helyi parlamentben, kettő a községi tanácsban, egy képviselő pedig a szenttamási polgármester tanácsosa volt. Bízik abban, hogy ez a koalíción belül továbbra is így marad.

− Először is meg szeretném köszönni a ránk leadott szavazatokat. Megmutattuk, ha kevesen is vagyunk, de az erőnk megmarad. Ezentúl is két képviselővel fogunk dolgozni a helyi magyarok érdekeiért. Egy tényen nem tudom magam túltenni, hogy vannak olyan magyar emberek, akik apró ajándékért megfeledkeznek nemzeti hovatartozásukról. Nem értékelik a Prosperitati, a Szülőföldön magyarul és a Rákóczi Szövetség általi támogatásokat. De ettől függetlenül mi továbbra is képviselünk minden szenttamási magyart.

Nyilatkozata végén Brasnyó Nándor köszönetet mondott az aktivistáknak és mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta a helyi szervezetet a kampány során.

 

 

Közzétette: Németh Dezső

2024. június 5. 07 óra

szenttamas.rs