Választások 2022

Szenttamas.rs

 

Választások 2022

Sorsdöntő szavazáson vagyunk túl

Szenttamás község területén a választói névjegyzékben 13 355 polgár szerepel. A vasárnapi elnök- és parlamenti választások alkalmával a polgárok 28 szavazóhelyen adhatták le voksukat. A községben a szavazásra jogosult polgárok közül 8957-en éltek szavazati jogukkal ami 67,07%, az érvénytelen szavazólapok száma 367 volt. Szenttamás, Turia és Nádalja polgárai az elnökválasztásokat illetően a következőképpen szavaztak:

Az Aleksandar Vučić (SZHP – SZSZP – VMSZ) lista 5606 szavazatot, azaz 65,26 százalékot kapott, a második helyen Zdravko Ponoš, az Együtt Szerbia győzelméért koalíció jelöltje végzett 1154 szavazattal (13,43%), a harmadik helyen pedig a dr.Miloš Jovanović vezette Nada Koalíció áll, 465 szavazattal és így tovább.

Ami a parlamenti választásokat illeti, az Aleksandar Vučić – Együtt mindent elérhetünk lista − 4506 szavazatot kapott, ami 52,33%, a Marinika Tepić – Együtt Szerbia győzelméért lista 808 szavazattal a második, a harmadik helyre pedig a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István lista került, 650 szavazatot kapott, azaz a választópolgárok 7,28 százaléka szavazott a párt listájára.

Brasnyó Nándor, a VMSZ helyi szervezetének elnöke megköszönte a polgárok támogatását és a helyi szervezet iránti bizalmat. Egyúttal összefogásra szólította fel a helyi magyarságot:

− Mindhárom sorsdöntő szavazáson túl vagyunk. Szenttamáson a még nem hivatalos eredmények alapján közel 650-en szavaztak a VMSZ-re ami jó eredménynek számít. Szeretnénk minden szenttamásinak megköszönni a bizalmat és hogy időt szakítottak arra, hogy voksukkal támogassák a Vajdasági Magyar Szövetséget. Mindez arra biztat bennünket, hogy folytassuk az elkezdett munkát és megszólítsuk azokat is, akik eddig nem támogatták szervezetünket. A jövőben a legfőbb célkitűzésünk az, hogy még jobban összekovácsoljuk a helyi magyarságot és összefogással eredményesebbek legyünk, hiszen bebizonyosodott hogy rajtunk kívül más nem képviseli az itteni magyarság érdekeit – mondta Brasnyó Nándor.

 

Paraczky László

szenttamas.rs