Válsághelyzet

Szenttamas.rs

 

Megszűnt a rendkívüli állapot Szenttamáson

Óvatosságra továbbra is szükség van – így döntött hétfőn délelőtt Szenttamás község rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskara.

A több héten keresztül megfigyelt adatok alapján elmondható, hogy május 23-tól egyetlen fertőzöttet sem jegyeztek a község területén. Ezért a községi Válságtörzs úgy döntött, hogy megszűnteti a rendkívüli állapotot.

 

Radivoj Debeljački, polgármester, Szenttamás:

A többhetes folyamatos járványügyi felmérést követően hoztuk meg a döntést a rendkívüli állapot megszűntetéséről. Nagyon jó hír, hogy május 23-a óta községükben, továbbá Turia és Nádalja területén egyetlen koronavírusos fertőzést sem jegyeztek, ami nem jelenti azt, hogy a továbbiakban nem kell elővigyázatosnak lenni. A folyamatos oltás meghozta a várt eredményeket, ezidáig 4493 személy vette fel a vakcinát, közülük 3895 személy mindkét adagot megkapta. Természetesen felhívjuk azon polgárok figyelmét, akik még nem vették fel az oltást, hogy ezt tegyék meg, jelentkezzenek, hogy minél többen elérjük az immunitást a község területén, illetve hogy az előírásokat, mint például a maszk viselést tartsák be a jövőben is, vigyázzunk egymásra, magunkra, a családunkra, hiszen a vírus itt van köztünk, nem tűnt el, és ahogy a járványügyi szakemberek is mondják: amíg a védettség nem alakul ki 80%-ban, addig fennáll az esély, hogy újból megjelenhet a virus, fogalmazott a szenttamási polgármester.

P. L.

szenttamas.rs