Hírek

Szenttamas.rs

 

Új játszóteret kap Szenttamás

 

A Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű nyereményjáték nyereményalapját 350 millió dinárra növelték, és ennek köszönhetően 12 lakás és 60 gépkocsi találhat gazdára a 2021-es év folyamán. A húzásokat követően 20-20 ezer eurós jutalomban részesült az a kilenc szerbiai város és község is, amelyekből a lakosok számához viszonyítva a legtöbb számla érkezett a nyereményjátékra. A vajdasági települések közül a legsikeresebb Szenttamás, Kúla, Verbász, Palánka és Pancsova volt, de tömegesen postázták a borítékokat a belgrádi Savski Venac önkormányzat, valamint Vranje, Blace és Dimitrovgrad lakói is.

A jutalomdíj felhasználásáról elektronikus úton szavazhattak a polgárok. Szenttamáson a legtöbb szavazatot a Játszótér kiépítése elnevezésű projektum kapta, összesen 879-et, így városunk hamarosan egy újabb játszótérrel gazdagodik.

Bela Palanka, Pancsova, Blace, és Dimitrovgrad polgárai ugyancsak új játszóteret és sportpályát kapnak, defelújításra kerül több intézmény és tér is. Verbászon és Savski Venacon a nyereményjátékon kapott pénzt az óvodák és iskolák felújítására költik, Kúlán 5533 polgár szavazott a Čuvari osmeha óvoda felújítására, Pancsován pedig a legkisebbek számára építenek sportpályát.

A népszerű számlajáték idei első fordulóját május 15-étől június 25-éig szervezik meg, a második forduló húzásaira pedig szeptemberben és októberben lehet számítani. A szabályok továbbra is változatlanok: 10 darab, egyenként legkevesebb 100 dináros nyugtát kell borítékolni. Külön kovertába kell tenni a készpénfizetést igazoló számlákat, és külön kovertába a bankkártyás fizetésért kapott elismervényeket. A borítékokat az idén is térítésmentesen továbbítja a postahivatal, a húzásokat pedig a Szerbiai RTV közvetíti élőben.

 

szenttamas.rs