Hírek

Szenttamas.rs

 

Kilenc hónapig üzemel a Népkonyha Szenttamáson

A községi költségvetésből 3,4 millió dinárt különítenek el a rászorulók élelmezésére

 

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere az önkormányzat képviselőivel ellátogatott a Vöröskereszt helyi szervezetébe, ahol megtekintették a felújított irodahelyiséget, majd a Zmaj utcában lévő, ugyancsak felújított raktárhelyiséget. A helyi szervezet új titkárával, Goran Radovanovićtyal folytatott beszélgetés során megvitatták hogyan lehetne javítani a Vöröskereszt munkáját, és a szociálisan nehéz helyzetben élő polgárok támogatásának további javítását.

− Kiváló az együttműködésünk a Vöröskereszttel, hiszen a szervezet társadalomban betöltött szerepe nagyon fontos az önkormányzat számára. Az együttműködés nem csupán az anyagiakra korlátozódik, hanem fontos, hogy a szervezet aktivistáinak és önkénteseinek segítségével folyamatos betekintést nyerjünk polgáraink mindennapjaiba és szükségleteibe, a nehéz helyzetben élők esetében pedig a Vöröskereszt szerepe pótolhatatlan. Különösen fontos a Népkonyha zökkenőmentes működése, amire az idei költségvetésben 3,4 millió dinárt láttunk elő, és ami ezentúl és fél év helyett kilenc hónapig dolgozik. A főtt étel minősége és mennyisége nem változhat, csak javulhat – hangsúlyozta a szenttamási polgármester. Hozzátette, költségvetésből 1,5 millió dinárral támogatják a Vöröskereszt helyi szervezetének működését, és támogatták a szervezet irodájának és raktárának nemrégiben történt felújítását is.

− Vöröskereszt hete (május 8–15.) alkalmából „Megállíthatatlanok”− Számítsatok ránk, amikor a legnehezebb, és továbbra is együtt vagyunk – mottóval több akciót is szerveztünk a községben. Örülünk annak, hogy folyamatosan bővül önkénteseink csapata, és ezzel párhuzamosan növeltük az aktivitások számát is. Napi szinten jelen vagyunk a községi oltóponton, előadásokat és képzéseket szervezünk az általános- és középiskolások számára, segítünk a nehéz helyzetben élőknek és megszervezzük az önkéntes véradási akciókat. Nemrégiben pályáztuk a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál, és bízok abban, hogy hamarosan öt új kisegítőt alkalmazhatunk a Népkonyhán – mondta Goran Radovanović, a szenttamási szervezet titkára.

Az önkormányzati delegáció látogatása alkalmával felidézték Bergel Zoltán, a szervezet nemrégiben elhunyt titkárának emlékét, aki önzetlenül és fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy a Vöröskereszt munkája zökkenőmentes legyen. 

Parczky László

szenttamas.rs