Hírek

Szenttamas.rs

 

Egy kis apróság is sokat jelent

A közelgő ünnepek alkalmából gyűjtést szerveznek a rászoruló családok számára

Szenttamáson is elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók. A Lidl Szerbia Kft. és a Vöröskereszt Egy kis apróság is sokat jelent elnevezéssel a karácsonyi és újévi ünnepekre igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak.

Goran Radovanović, a Vöröskereszt szenttamási szervezetének titkára elmondta, két évvel ezelőtt már volt egy hasonló jellegű és sikeres akció az áruházlánccal:

− 2019-ben is az volt a cél, hogy a Lidl üzleteiben a fogyasztókat arra ösztönözzék, hogy a megvásárolt termékek egy részét a nehéz anyagi helyzetben élőknek ajándékozzák. Most ezt folytatjuk. A szervezet önkéntesei az elárusítóhelyeken, az ún. szolidaritási kosarak mellett ügyeleteskednek, amelyekbe az adományozott termékeket, árucikkeket gyűjtik, emlékeztetve az embereket, hogy az előttünk álló ünnepek a jótékonyságról és a humánus adakozásról szólnak. A Vöröskereszt szenttamási szervezetéből az önkéntesek szerdán és szombatonként Újvidéken a Lidl Temerini utcában lévő üzletében tartanak ügyeletet, ahol igyekeznek minél több ajándékot begyűjteni – magyarázta Radovanović. Hozzátette, az akció keretében összegyűlt árut ideiglenesen a szenttamási szervezet raktárhelyiségébe hozzák, ahol külön dobozokba csomagolják, és az ünnepek előtt a Szociális Központ által meghatározott 30 rászoruló családnak adományozzák.

Goran Radovanović elmondta azt is, hogy az akció december 19-ig tart, és felkérte azokat a polgárokat, akik az említett üzletben vásárolnak, hogy amennyiben tehetik, ajándékozzanak egy-egy apróságot a rászorulóknak. Mindenki maga dönti el, mit szeretne adni, bár szerinte az lenne a legjobb, ha az adományozott termékek között az élelmiszerek, háztartási és tisztálkodószerek, valamint édességek dominálnának. Ezekből az említett akció keretében összeállítanának egy-egy csomagot.

A szenttamási szervezetben azt is megtudtuk, hogy az idei utolsó véradási akciót december 9-én (csütörtök) 8 órai kezdettel tartják a Zsebszínházban.

 

Paraczky László

szenttamas.rs