Hírek

Szenttamas.rs

 

Megjutalmazták az önkéntes véradókat

A szenttamásiak közül hatan több mint 100 alkalommal adtak életmentő folyadékot

A véradók világnapja alkalmából az önkormányzat támogatásával pénteken fogadást rendeztek az önkéntes véradóknak a Vöröskereszt szenttamási irodájában. A legkitartóbb véradókat dr. Ilija Gazepov, a községi tanács egészségügyi tanácsosa és Goran Radovanović, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára köszöntötte. Mint elhangzott, Szenttamás együtt ünnepel a többi községgel, hiszen a véradók világnapja kiváló alkalom arra, hogy gratuláljanak és köszönetet mondjanak a legsegítőkészebb véradóknak. Igazából ők a település hősei, hiszen hozzájárulásukért semmit sem kérnek cserébe, de nagyon sokszor szükség van rájuk, és segítenek, ahol csak lehet. Önzetlen adományukkal, vérükkel reményt és gyógyulási lehetőséget nyújtanak rászoruló embertársaiknak.

− Nagy megtiszteltetés és öröm ismerni azokat, akik minden pillanatban készek segíteni. Az önkéntes véradás az emberiség iránti szeretet legőszintébb és legönzetlenebb cselekedete, mert mindenki saját vérét adományozza azért, hogy megmentse valakinek az életét, és akivel valószínűleg soha nem fog találkozni. A mai összejövetel a figyelmesség egyik apró jele, hiszen évente egyszer összejövünk, meghívjuk azokat, akik 5, 10, 50, 75 vagy több mint 100 alkalommal adtak vért, ők mindannyian kitüntetést érdemelnek – mondta többek között Goran Radovanović. Dr. Ilija Gazepov a helyi Vöröskereszt, az önkormányzat és a Tartományi Vérátömlesztő Intézet nevében mondott köszönetet a véradóknak, és egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy a fiatalok közül sokat követik példájukat.

− Egy olyan véradónk van, aki 160 alkalommal adott vért, őt követi egy 135-szörös véradó, egy 122-szeres, de a többiek sem sokkal maradnak le mögöttük. Ma nem tudtak mindannyian eljönni, de köszönőlevelet kapott Predrag Mihajlović és Jovan Čobanov, akik öt alkalommal adtak vért. Bojan Tutorov 10-szeres véradó, Milan Gluščević 20-szor Goran Blagojević pedig 50-szer adott vért. Rajtuk kívül szerény ajándékot és köszönőlevelet kapott Rajda Ferenc, Szögi Tibor, Miković Saša és Gyökér József, ők több mint 100 alkalommal adtak vért. Nagyon büszkék vagyunk eddigi eredményeinkre, hiszen mindannyian nagyon jól tudjuk, mit jelent a véradás – mondta végezetül a Vöröskereszt szenttamási szervezetének titkára.

  

Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

2024. július 03. 07 óra

szenttamas.rs