Hírek

Szenttamás.rs

 

Iskolanapot ünnepeltek

A szenttamási Vuk Karadžić Általános Iskola tegnap ünnepelte az iskola és az iskola védőszentjének napját. A Zsebszínházban 17 órakor kezdődött az ünnepi műsor, melyen az iskola kórusa mellett fellépett a drámai és az irodalmi szakkör, de szavalatok is elhangzottak. Az est keretében köszönetet mondtak és ajándékot adtak át Milka Perovićnak, az iskola tornatanárnőjének, továbbá Juraj Macković szakácsnak, mert az idei tanévtől nyugdíjba vonultak.

Az iskolanapra a tanárok és tanítók mellett az intézmény nyugdíjasait, a helyi általános iskolák és a közvállalatok igazgatóit is meghívták, de jelen voltak az önkormányzat és az egyház képviselői is.

A nádaljai Žarko Zrenjanin Uča iskola is az elmúlt héten ünnepelte az iskola napját. Az alkalmi ünnepségen a vendégeket, szülőket és diákokat Jasna Lazić, az iskola igazgatónője köszöntötte, aki felolvasta Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár levelét:

„A nádaljai iskola az idén ünnepeli 213. éves fennállását. Nagyon sok idő telt el 1802 óta, amikor Nádalja egy évvel a falu alapítását követően iskolát kapott. Kevés szerbiai és vajdasági iskola mondhatja el magáról, hogy ilyen nagy múlttal és hagyománnyal rendelkezik. Az elmúlt két évszázad alatt sok-sok generáció sajátította el itt az alapvető tudást, amelyet később továbbvitt, és amely felkészítette őket az élet további kihívásaira.

Azt kívánom, kedves diákok, hogy ugyanolyan sikert érjetek el, mint egykori ősötök, Momčilo Tapavica, aki ugyancsak nádaljai volt, és aki 1896-ban kijutott az athéni olimpiára, ahol teniszben a harmadik helyet szerezte meg” – áll többek között a tartományi titkár levelében.

A levél felolvasása után a jelenlévők egyperces néma felállással adóztak Milovan Obradović nemrégiben elhunyt iskolaigazgató emlékének, majd a diákok ünnepi műsora következett.

Iskolanap a Vuk iskolában, 2015. november 8. képek

Iskolanap a Vuk iskolában, 2015. november 8. képek

Iskolanap a Nádaljai iskolában, 2015. november 8. képek

Iskolanap a Nádaljai iskolában, 2015. november 8. képek

 

Paraczky László (Fotó: Danijel Kobiljski, A. Š.)