Hírek

Szenttamas.rs

 

Iskolanapot ünnepelt a Vuk Karadžić Általános Iskola

Köszönőlevelek, virágcsokrok és ajándékok a pedagógusoknak

A szenttamási Vuk Karadžić Általános Iskola kedden, november 8-án ünnepelte az iskola, valamint az iskola védőszentjének napját. Az ünnepi műsorban, amelyet a Zsebszínházban tartottak az iskola kórusa mellett fellépett a drámai és az irodalmi szakkör, de szavalatok is elhangzottak. Az iskolanapra a tanárok és tanítók mellett az intézmény nyugdíjasait, a helyi általános iskolák és a közvállalatok igazgatóit is meghívták, de jelen voltak az önkormányzat és az egyház képviselői is.

Az ünnepségen elhangzott, az első iskola Szenttamáson 1703-ban alakult, a nyolcosztályos iskola pedig 1959 óta viseli a nagy szerb tanító Vuk Karadžić nevét.

− Vuk Stefanović Karadžić a modern szerb nyelv egyik legjelentősebb reformátora volt. Ő volt az első új református nyelvű szerb szótár szerzője is. Rajtunk múlik, hogy ápoljuk, megőrizzük munkásságát és ezzel megőrizzük identitásunkat, amit úgy tudunk a leghatékonyabban megvalósítani, hogy a diákokat ennek szellemében neveljük – mondta többek között ünnepi beszédében Ružica Milić, a Vuk Karadžić általános iskola igazgatója.

Az elmúlt 10,20 és 30 évi munkáért az iskola dolgozói Julka Miroslavljević, Julkica Popović, Arijana Vojkić, Siniša Feher, Violeta Pivnički, Ljiljana Ančić, Aleksandra Lazić és Marina Čalenić köszönőlevelet és jutalmat kaptak.

Az elmúlt tanévben kimagasló munkájáért és az elért eredményekért ugyancsak jutalomban részesült Isidora Radovanov, Nataša Mrkšić, Snežana Džambas, Aleksandra Lazić, Aleksandra Šuntić és Slobodan Rakić.

November 8-a a pedagógusok napja. Ebből az alkalomból Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere köszöntötte a község általános iskoláinak és a gimnázium pedagógusait. Köszöntőjében rámutatott, ők azok, akik nemcsak oktatnak és nevelnek, hanem utat mutatnak, bátorítanak, együttéreznek, meghallgatnak, együttműködnek, harcolnak, és közben munkájuk során mindig tanulnak valami újat. Az UNESCO 1994-ben vezette be a pedagógusnapot, amelyet ma, november 8-án ünnepelünk. Ám nemcsak ezen az egy napon kell kifejeznünk a hálánkat a ünnepelteknek, hanem az év mindegyik napján, amikor találkozunk velük, áll egyebek között a polgármester köszöntőjében.

  

Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs