Hírek

Szenttamás.rs

 

Folyamatos volt a tanítás

A szenttamási általános iskolá(k)ban az első félévben nem volt online oktatás

Az iskolákban az első félév Vajdaságban december 23-án ér véget, Szerbia többi részében pedig december 30-án.

Munjin Szokola Erika, a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj általános iskola igazgatónője lapunknak elmondta, az első félévben az oktatás ebben az iskolában is jelenléti volt, vagyis a diákok és a tanárok is rendszeresen bejártak az órákra. Betegség miatt voltak ugyan kimaradások − főleg az alsósoknál – de szerencsére nem túl sokáig. Hozzátette, az Oktatási Minisztérium a novemberi őszi szünetet a járványügyi helyzet súlyosbodása miatt négyről kilenc napra hosszabbította meg.

− Az iskolánkba ebben a tanévben 467 diák iratkozott, és csupán két olyan diák van, akinek a félévi magaviseleti osztályzata jeles, illetve jó, amit az igazolatlan távolmaradások miatt kaptak. Ami az eredményeket illeti, hat felsős kapott egy, illetve két tantárgyból negatív osztályzatot, számukra a januári szünidőben megszervezzük a pótoktatást, az alsósok esetében viszont mindenki pozitív eredménnyel zárta az első félévet. A tanárok szeptembertől rendszeresen tartottak emeltszintű órákat. Decemberben egyetlen versenyen vettünk részt, februártól viszont beindulnak a különböző versenyek, amelyekre megszervezzük a felkészítő órákat – sorolta Munjin Szokola Erika. Kiemelte, az iskolában többszöri próbálkozást követően decemberben sikerült megnyitni a napközit, ahol 27 első és másodikos diák tartózkodik, a foglalkozások magyar és szerb nyelven zajlanak, a gyerekek pedig főtt ebédet is kapnak.

Az igazgatónő elmondta azt is, hogy amennyiben nem változik a járványügyi helyzet, a második félév január 17-én kezdődik. Egyúttal felhívta a szülők figyelmét, hogy első héten a gyerekek még nem kapnak uzsonnát, ugyanis erre külön közbeszerzési pályázatot kell kiírni, de a második héttől várhatólag megoldódik a probléma.

 

Paraczky László

szenttamas.rs