Hírek

Szenttamás.rs

 

Gyermekhét az iskolában

Nem volt teljes, de…

A Gyermekhét alkalmából a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola alsós tagozatai számára több rendezvényt láttak elő, a hét közepén viszont elromlott az időjárás, így némileg változtak a tervek.

Ifjú Judit, a IV.3 osztály tanítónője elmondta, a gyerekek kedden az iskola sportcsarnokában a Srbobran Női Kosárlabda Klub edzőivel tartottak játékos foglalkozásokat:

− Tulajdonképpen a kosárlabda, mint sportág népszerűsítése volt a cél, és ez sikerült is, hiszen a különböző labdajátékokat követően sokan megismerték a játékszabályokat és kedvet kaptak az edzésre. Szerdán a Gyümölcsnap hozott izgalmat az életünkbe. Minden osztály kapott egy tálcányi feldarabolt ízletesebbnél ízletesebb gyümölcsöt, és ezzel rengeteg vitamint vehetett magához. Ezen a napon minden az egészségről szólt, így a szünetben dinamikus zenére mozoghattak. A nyolcadikos tanulók bemutatták a táncmozdulatokat, melyeket a többi tanuló is megtanulhatott. Ez olyan kiváló hangulatot teremtett, hogy a végén a kóló és a csárdás is megjelent. Fiúk, lányok, alsósok és felsősök együtt ropták a táncot. Hozzátette, csütörtökre aszfaltrajzot terveztek, de a rossz idő miatt lemondták. Ehelyett a tanteremben a Közös utat rajzolták meg, jelenleg pedig a Papirko elnevezésű akcióra készülnek.

Elmaradt a Bolhapiac

Matarugin Elvira, a másodikosok tanítónője elmondta, a gyermekhét nem volt teljes, hiszen az időjárás és az eső a hét második felében keresztülhúzta a terveket:

− Az alsósok számára a sportnap, az aszfaltrajzolás, a Gyümölcsnap és a Népkönyvtár látogatását megszervezték, ezen kívül hétfőn a magyar nyelven tanuló alsósok bábjátékot tekintettek meg. A népszerű Zsibvásár, vagy ahogyan a diákok nevezik Bolhapiac az eső miatt elmaradt, de egy későbbi időpontban megtartjuk, hiszen nagyon közkedvelt a gyerekek körében. Az elkövetkező szombaton, október 16-án iskolánk megszervezi a már hagyományos papírgyűjtési akciót, amelybe az intézmény minden osztálya bekapcsolódik – mondta a tanítónő.
 

P. L.

szenttamas.rs