Hírek

Szenttamas.rs

 

Iskolanapot ünnepeltek Szenttamáson

Az idei ünnepi műsorban a diákok sport témakörrel foglalkoztak

A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola november 24-én, csütörtökön ünnepelte az iskola napját. A színes, kétnyelvű ünnepi műsor keretében először megkoszorúzták a költő mellszobrát, majd Munjin Szokola Erika igazgatőnő köszöntötte a vendégeket és a jelenlévőket.

− Az iskolanapra minden évben választunk egy témát, az idei évben ez a sport. Nem azért, mert zajlik a labdarúgó világbajnokság, hanem azért, mert iskolánk tanulói igen szép számban részt vesznek a különböző sporteseményeken, és szép eredményeket érnek el – mondta az igazgatónő. Ezt követően külön köszöntötte azokat, akik 10, 20, 30 és 40 éve dolgoznak az iskolában.

Szakállas Zsolt a Tartományi Kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi-nemzeti közösségi titkár levélben gratulált az iskolanap alkalmából amelyben többek között ez olvasható:

„Ezen köszöntőn keresztül szeretnénk megmutatni Önöknek, hogy minden iskola, legyen kisebb vagy nagyobb, egyaránt fontos számunkra, ahogyan minden tanuló és tanár is. Büszkék vagyunk Önökre, hogy a nehézségek ellenére is ellenállnak a mai világ számos kihívásainak és sikeresen helytállnak a tanügyi hivatásban, amelyet Önökre bíztak. Védjék meg a tudást a nem tudástól, ápolják a hagyományokat, védjék meg az erkölcsi értékeket az összeomlástól, tartsák tiszteletben a különbözőségeket, és eképp a legjobb módon készítik fel a jövő nemzedékeit arra, hogy felismerjék jogaikat, de úgyszintén a kötelezettségeiket is, illetve azt is, hogy felismerjék az igazi értékeket, és tiszteletben tartsák azokat”.

Az alkalmi műsorban a diákok énekkara mellett szavalatokat, az írók sporthoz fűződő rövid cikkeit, és rövid sportjeleneteket láthatott a közönség. Az ünnepség ezután az iskola ebédlőjében folytatódott, ahol a vendégek, az önkormányzat képviselői, az iskolaszék tagjai, a támogatók, az intézmény dolgozói és nyugdíjasai megvendégelésen, társalgáson vettek részt.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs