Hírek

Szenttamas.rs

 

Lépésről lépésre

Jó ütemben halad a tánctanfolyam Szenttamáson

Néhány héttel ezelőtt három hónapos táncoktatás kezdődött Szenttamáson, amely keretében az érdeklődők főleg klasszikus táncokat sajátíthatnak el. Az eltelt néhány hét tapasztalatairól az oktató mellett a táncolni tudni akaró fiatalokat is megszólítottuk.

Szűcs Róbert táncoktató elmondta, elsősorban fiatalok, de mellettük középkorúak is szép számban jelentkeztek, hogy szeretnék elsajátítani a klasszikus és modern táncokat. Az ismerkedést követően azonnal munkához láttak, a jelentkezőkkel csárdást és friss csárdást tanultak.

− A tánctanfolyam az Arany János Magyar Művelődési Egyesület keretein belül indult február 2-án, a próbákat a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola előcsarnokában tarjuk. Elégedettek vagyunk, hogy a felhívás megfelelő visszhangra talált elsősorban a fiataloknál, de középkorúak is jelentkeztek. Az ismerkedést követően már az első napon áttértünk a munkára, ahol az első csoportos tánc a csárdás és a friss csárdás volt, a következő órán kezdtük a páros táncokat, mint a keringő, a tangó, gyorstangó, sztepp stb. A tanfolyam vége előtt újra elővesszük a csoportos táncokat, mivel úgy terveztük, hogy a folyamat három hónapig tart és záróvizsgával fejezzük, ami egy bál lesz, amely keretében a fiatalok bemutathatják, hogy hogyan sajátították el a lépéseket – mondta a szenttamási táncoktató.

A kérdésre, hogy hogyan haladnak a táncokkal Szűcs Róbert elmondta, meg van elégedve a csoportokkal, fegyelmezettek, kivétel nélkül mindenki törekszik elsajátítani a klasszikus táncokat, jó ütembern haladnak. Hozzátette, jelentkezni még mindig lehet és főleg fiúkra lenne szükség, mert a lányok többen vannak, így amikor két lány táncol, nehezebb a lépések elsajátítása. A szenttamási Szabó Bernadetta fejezi az egyetemet, a tanulás mellett egy virágüzletben dolgozik, a munkaidő este hét óráig tart, onnan jár a táncoktatásra.

− Jól haladunk, a kóló kicsit nehéz, de a többit megtanultam, már csak gyakorolni kell. Meg vagyok elégedve a tanfolyammal, rendszeresek a próbák, mindent alaposan elmagyaráznak, csak oda kell figyelni.

Móricz Ádámot is megkérdeztük, hogy miért iratkozott be a tánctanfolyamra:

− Igazából azért, hogy lakodalmakban, bálakon, rendezvényeken stb. tudjak táncolni. A fiatalok zöme nem jár ilyen helyekre, de a mi társaságunk jár. Apu és anyu megmutatott néhány lépést, táncoltam párszor csárdást és tangót, de amit most tanulunk ez az igazi. És szükség van rá, mert ha például lakodalomban egy lány felkér táncolni, és nem tudsz, akkor az nagy szégyen – mutatott rá Ádám.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs