Hírek

Szenttamas.rs

 

A jövő pénteken tartják a Zmaj Tudományfesztivált

Sorrendben nyolcadik alkalommal rendezik meg az idén március 10-én a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában a Zmaj Tudományfesztivált. Az alsó osztályosokat 15 óra 30 perctől, a felsősöket és az érdeklődőket pedig 17 órától számtalan érdekesség várja az iskolában.

A rendezvény főszervezője, Vörös Adrianna portálunknak elmondta, az idei rendezvény fő támogatója a szenttamási önkormányzat, mellette még több szervezet és vállalkozó is felismerte a fesztivál jelentőségét.

− A támogatásokból kapott eszközökön mellett a tavalyi Papirko papírgyűjtési akció bevételét is félretettük, a pénzen anyagot vásárolunk a kísérletek elvégzéséhez. Az előző évekhez hasonlóan az idén ismét módosul a fesztivál gyakorlati része, a bemutatók egy részét ugyanis a tantermekbe helyezzük át, ahol sokkal könnyebben elmagyarázható egy-egy tudományos jelenség és érdekesség. Az idén is nagy kínálat várja majd a diákokat, így a rövid vegyi kísérletek mellett több műhelymunka, filmvetítés, vetélkedő, kiállítás, különböző bemutatók stb. Az előkészületeken tíz tanár és mintegy 50 diák dolgozik. Idén is várjuk a Tartományi Természetvédelmi Intézet, az Újvidéki Egyetem Mezőgadasági Kara, továbbá a verbászi Október 20-a Általános Iskola képviselőit, továbbá a község minden iskolájából érkeznek tanárok és diákok – mondta Adrianna.

Egyúttal felkérte a polgárokat, hogy tekintsék meg a fesztivált.

 

 

Szöveg: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs