Hírek

Szenttamas.rs

 

Törökbecsén győzedelmeskedtek a szenttamási táncosok

Az elmúlt hétvégén a törökbecsei sportközpontban került megrendezésre a Dance Now elnevezésű táncverseny, amelyen a szenttamási Vesele Zvezdice Modern Táncegyesület felsős korosztálya aranyérmet nyert.

Tatjana Vujanić, koreográfus, az egyesület vezetője elmondta, a lányok Show Dance kategóriában a Party elnevezésű koreográfiával nyerték meg az első helyet, ami egyúttal ingyenes részvételt jelent az Isztambulban sorra kerülő nemzetközi táncversenyen.

− Számunkra mindez egy hatalmas siker, hiszen a Dance Now versenyre csupán idén mintegy 800 fellépő jelentkezett és az egyik legnagyobb modern táncversenynek számít Szerbiában, valamint a környező országokban. A lányok külön erre az alkalomra készült kosztümökben léptek fel. Hogy miért fontosak az ilyen jellegű versenyek? Minden fesztiválon, rendezvényen, versenyen új ismeretekre teszünk szert, megismerkedünk más táncosokkal. A gyerekek szocializálódnak, nézik egymás előadásait és minden alkalommal tanulnak valami újat. Nagyon szép emlékeink vannak a különböző rendezvényekről – mondta Tatjana Vujanić.

Hozzátette, bízik abban, hogy a csoport számára sikerül támogatást biztosítani a törökországi oda- és hazautazáshoz, ugyanis az összes többi költséget az ottani szervezők vállalták.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs