Hírek

Szenttamas.rs

 

Kötött holmi az ajándékcsomagban

 

70 ajándékcsomagot adott át tegnap a helyi Ruka Spasa Polgárok Egyesülete a szenttamási Szociális Központnak, amelyet a közelgő ünnepek alkalmával a rászoruló gyermekek között osztanak ki.

Az egyesület női tagjai az előttünk álló hideg téli napokra kötött sapkákat, kesztyűket, sálakat készítettek, a szenttamási önkormányzat támogatásával pedig a csomagokba édesség is került.

Savka Lazić, az egyesület elnöke ez alkalomból elmondta, a hetven csomagból ötvenet a központnak, húszat pedig a Szenttamási Kézimunkázók Egyesületének készítettek, utóbbiak a Mikulás-nap alkalmából kerülnek kiosztásra: ‒ Rengeteget dolgoztunk az ősz folyamán, hogy mindegyik csomagba jusson téli, kötött holmi. Az előttünk álló napokban viszont egy nagyszabású kézimunkákból és népviseletből álló kiállításon dolgozunk, amelyet december 20-án a Kultúrotthon Galériájában mutatunk be a közönségnek. A kiállítást követően pedig az összes viseletet és kézimunkát a községben működő kulturális egyesületeknek ajándékozzuk – sorolta az egyesület elnöke. Hozzátette, az újévi ünnepeket követően a Ruka Spasa egyesület minden újszülöttnek kézzel kötött pici zoknit, sapkát és kesztyűt ajándékoz majd. Hangsúlyozta, eddig kiválóan együttműködtek az önkormányzattal és a szociális központtal is, és reméli, hogy ez a továbbiakban is ilyen marad.

Az ajándékok átadásán jelen volt Radivoj Paroški szenttamási polgármester is, aki elmodta, a szorgalmas kezek és az önzetlen munka eredményét ezúttal a legkisebbek érzik majd a legjobban, hiszen a csomagok nekik készültek: ‒ Minden dicséret és elismerés azért, amit az egyesület tett és tesz a közösségért. Mi az önkormányzatban továbbra is támogatjuk az ilyen elképzeléseket és minden jó ötletet. Ez az az időszak, amikor a civil szervezeteknek bizonyítaniuk kell, a Ruka Spasa egyesület pedig éppen ezt teszi. Az önkormányzat által kiírt pályázatok lehetővé teszik, hogy a legjobbak bizonyíthassanak, és hogy megvalósíthassák célkitűzéseiket és ötleteiket. Minden jó projektumot támogatni fogunk – mondta a község első embere.

A Szociális Központ igazgatója, Biserka Veselinović az intézmény nevében megköszönte az ajándékot, és elmondta, hogy a központ mintegy 300 újévi ajándékcsomagot készít a gyerekek számára, és ebbe a nehéz szociális helyzetben élő családok gyermekeit is belefoglalták.P. L. (Fotó: A. Š.)