Ballagás

Szenttamas.rs

Elballagtak a szenttamási nyolcadikosokt

Zsivaj, ének, szavalatok, taps és könnyek. Röviden ez jellemezte az idén a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola nyolcadikosainak 20123. június 7-én megtartott ballagását. Az ünnepség kezdetén az intézmény zsúfolásig megtelt előcsarnokában egybegyűlt szülőket, nagyszülőket és diákokat először az iskola igazgatónője üdvözölte, majd ez követően a tanulók alkalmi szavalatokkal elbúcsúztak az iskolát elhagyó nyolcadikosoktól, akik fiatalabb társaiktól, tanáraiktól vettek búcsút, és felelevenítették emlékeiket. A műsor a Vuk-diplomák-,a speciális elismerések-, és a bizonyítványok kiosztásával folytatódott, egyúttal az osztályok legjobb tanulói könyvjutalomba részesültek.

Miután a ballagó diákok elénekelték a búcsúdalokat, az iskola udvarában cédulákra írt kivánságaikat léggömbökbe tették, majd Demjén Ferenc - Mindig ide tartozol című slágere mellett a magasba engedték őket.

-Mintegy 88 ballagó diákunk volt az idén – nyilatkozta az ünnepség után a szenttamás.rs hírportálnak Munjin Szokola Erika igazgatónő.

Mint hallottuk, a két szerb nyelvű osztályban 55-, a két magyar nyelvűben pedig 88 tanuló számára ért véget a tanítás. Összesen 7 Vuk-díjas tanuló volt az idén, de sokan fejezték kitűnő és jeles átlaggal az általános iskolai oktatást.

-Őszintén remélem, hogy valamennyiünknek sikerül beírniuk ősztől azt a középiskolát, amelyet elsőként tüntettek fel a kívánságlistán, és bízok benne, hogy június 17-én és 18-án sikeresen érettségiznek majd – tette hozzá az igazgatónő.

Paraczky László, Szenttamás, 2013-06-08