Hírek

Szenttamas.rs

 

A néptánc összeköt

Színültig megtelt pénteken a szenttamási sportcsarnok

Közös koncertet tartott pénteken este a szenttamási Stevan Vladislav Kaćanski Bard Művelődési Egyesület és az újvidéki Vila néptáncegyüttes. Az egész estet betöltő népzenei rendezvény fő támogatója a szenttamási önkormányzat volt.

Milorad Lonić a Vila kultúregyesület művészeti vezetője és a Szerbiai Kulturális Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta, külön öröm számukra, hogy itt lehetnek, ugyanis az újvidéki egyesület 34 éves fennállása óta először mutatkozik be Szenttamáson:

− A közelmúltban Újvidéken tartott közgyűlésén a Bard kulturális egyesület is csatlakozott a szövetséghez, ami nagyon pozitív lépésnek számít, hiszen jó úton haladunk, hogy országos szinten közös platformot építsünk ki és kulturális-művelődési téren képviseljük hazánkat. A mai esti találkozónak és az ehhez hasonló rendezvényeknek akkor van értelme, ha pozitív értelemben közvetítik a néptánc és a népzene iránti szeretetet, továbbá a kultúra, a művészet és a hagyományok ápolását – fogalmazott Milorad Lonić.

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere elmondta, az önkormányzat folyamatosan támogatja az ilyen és hasonló kulturális rendezvényeket.

− A kultúra az itteni közösség és egyúttal a társadalom fejlődésének egyik alapja, amely a biztos jövő érdekében naponta és minden területen fejlődik. Szükséges ápolni és erősíteni a hagyományt, amelyet át kell adni a jövő nemzedékeinek. A ma esti koncert is ennek a küldetésnek a jegyében zajlik, és külön örülök a Vila táncegyüttessel kialakított együttműködésnek – mondta a rendezvény kezdetén Radivoj Debeljački.

 

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs