Felhívás közérdekű

Szenttamas.rs

 

Csak tünetekkel forduljunk orvoshoz

Felhívás

Értesítjük Szenttamás polgárait, akik igénybe veszik a helyi egészségház szolgáltatásait, hogy amennyiben észlelik magukon a Covid-19 koronavírus-fertőzés tüneteit, azonnal forduljanak az egészségház külön osztályához, ahol elvégzik a megfelelő vizsgálatokat, olvasható a Dr.Đorđe Bastić Egészségház szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A teljes kivizsgálást követően, amennyiben további kórházi kezelésre van szükség, az egészségház orvosai a beteget a következő védelmi szintű intézménybe, azaz az illetékes általános kórházba irányítják.

A felesleges várakozás elkerülése érdekében a Covid-19 osztályra csak azok a személyek jelentkezzenek, akiknél kifejezettek a tünetek: magas láz, gyakori köhögés, és nehezebb légzés jelentkezik.

Légúti problémákkal küzdő betegek esetében, ahol enyhébb a klinikai kép, és megjelennek a betegség enyhe tünetei, otthon elkülönített szobában maradjanak ágyban a légzőszervi fertőzések enyhe formáinak szokásos kezelésével (bőséges folyadékbevitel, könnyebb zabkása, vitaminbevitel, higiénikus életmód). Továbbá azon polgároknak, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a Covid 19 fertőzésben szenvedő betegekkel, 14 napig otthoni izolációban kell lenniük.

Egyúttal emlékeztetjük a szenttamási polgárokat, hogy az előző időszakhoz hasinlóan viselkedjenek felelősségteljesen, és szigorúan tartsák be az illetékes egészségügyi és járványügyi szakmai szolgálatok minden óvintézkedését és utasítását, tiszteletben tartva a fizikai távolságot, zárt térben a védőmaszkok viselését, valamint a fertőtlenítőszerek és minden egyéb intézkedés alkalmazását, ideértve a személyes higiénát is. A közleményt a szenttamási egészségház igazgatója, Dr. Vlastimir Kladar látta el kézjegyével.

 

szenttamas.rs