Hírek

Szenttamas.rs

 

Digitális radiográf felszerelést kapott a szenttamási egészségház

Igor Mirović tartományi kormányfő csütörtökön átadta azokat a szerződéseket, amelyekkel 47 vajdasági egészségügyi intézmény kiépítését, felújítását és felszerelését támogatja a vajdasági kormány. Erre a célra 420 millió dinárt különítettek el a tartományi költségvetésből

 

Az egészségügyi rendszer nagyon rossz helyzetben volt 2016-ban a felszerelés, az egészségügyi infrastruktúra és az egészségügyi dolgozók bére tekintetében is. Az elmúlt 4 évben sikerült megnövelnünk a beruházások mértékét, így az egészségügyi rendszer teljes felújítását tartottuk szem előtt, azt gyorsan helyre is tudtuk állítani − jelentette ki Mirović, aki hozzátette: − 2016-ban egyetlen angiográfiás terem volt a kamenicai intézetben, ma pedig kilenc ilyen terem van Vajdaságban.

A tartományi kormányfő elmondta, hogy mandátumuk elején a régi felszerelések karbantartásával foglalkoztak, ma pedig a legkorszerűbb felszereléseket szerzik be, valamint egyértelmű tervük van a még fel nem újított kórházak és klinikák számára is, amelyet az elkövetkező időszakban akarnak megvalósítani.

Az egészségügy területén végzett munka az elmúlt négy évben jó eredményeket hozott, ez pedig lehetővé tette, hogy az egészségügyi rendszer a megfelelő módon vegye fel a harcot a covid-19 vírussal.

− Hálával tartozunk a vajdasági egészségügyi rendszernek. A vírus elleni harcban kulcsfontosságú szerepük volt, és közös erővel értük el a jó eredményeket − közölte Mirović.

Dr. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár kiemelte, hogy a mandátumuk elején a tartományi kormány célja az volt, hogy helyreállítsa az egészségügyi rendszert, ezt pedig a folyamatos beruházásokkal érték el.

A szerződés értelmében a szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségház 5 millió dinár értékű felszerelést kapott. Az intézmény igazgatója, dr. Vlastimir Kladar elmondta, a legkorszerűbb digitális radiográfiai eljárást (computed radiography, rövidítve CR technika) innentől már az egészségházban is elvégezhetik: − Nagyon könnyű a használata, számunkra viszont azért jelentős, mert a régi felszerelés alkalmazása igen nagy költségekkel járt. A szenttamási polgárok nevében is köszönet a tartományi kormánynak, hogy a felszereléssel hozzájárult az egészségház minőséges szolgáltatásának biztosításához.

 

 

(Forrás: RTV, szenttamas.rs, Fotó: vojvodina.gov.rs)

szenttamas.rs