Hírek

Szenttamas.rs

 

Hatalmas tűz a csatorna partján

Ma délelőtt 10 óra 30 perc körül kigyulladt a szenttamási városi piactér mögötti részen a nád és a sás. A Duna−Tisza−Duna-csatorna bal partján a lengedező szél miatt pillanatok alatt hatalmas tűz keletkezett, amely néhány perc alatt több száz métert halad előre. A part közvetlen közelében lakók, továbbá a túloldali városi buszállomáson várakozó polgárok azonnal riasztották a tűzoltókat és a rendőrséget, akik néhány perc alatt a helyszínre értek. A tűzoltókocsi ágyúja először a Dositelj Obradović utca utolsó házai előtti részen oltotta a tüzet, nehogy a lángok átterjedjenek az utca túloldalára. A tartálykocsit két újabb tűzoltóautó követte, amelyek a parton lévő áruház és a piactér mögötti térségen fékezték a lángokat. A tűzoltók dolgát nehezítette, hogy a kigyulladt nád között, illetve a parton található cserjésben a vízzel teli járművek nem tudták megközelíteni a helyszínt az ingoványos talaj miatt. A tűzoltók arra kényszerültek, hogy kb. 50 méter hosszúságban összetoldják a nyomás alatt lévő csöveket. A lángokat közel egyórás küzdelem után sikerült megfékezni. A hatalmas tűzben, amelynek füstjét még Verbászról is látni lehetett, szerencsére senki sem sérült meg.

A tűz oka egyelőre ismeretlen. Néhány nappal ezelőtt hasonló eset történt a városon átfolyó Krivaja parton, a Szív közelében. Ott egy azóta már ismert személy gyújtotta meg a folyóparton lévő száraz füvet, a lángok azonban gyorsan átterjedtek a nádra, közvetlenül is veszélyeztetve ezáltal a part közelében lévő lakóépületeket.

A városi tűzoltóság ezúttal is felhívta a polgárok figyelmét, hogy közterületen szigorúan tilos tüzet gyújtani, mert ez közvetlenül is veszélyezteti a közbiztonságot, és tetemes anyagi kárral járhat.

 

Paraczky László