Művelődés

Szenttamas.rs

 

Farsangi kavalkád Szenttamáson

 

A szenttamási Hagyományápolók Klubja szombaton, február 10-én 12 óra 30 perctől tartotta hagyományos farsangi rendezvényét. A klubbal szembeni egykori piactéren kiváló hangulat, tarka jelmezek sokasága és élő zene fogadta a telet elűzni vágyókat. A tarka jelmezbe öltözött ,,télűzőket” és jelenlévőket a klub elnöke, Forgács Ibolya köszöntötte, aki elmondta, hogy az ügyeskezű asszonyok már reggel 9 órától szorgalmasan sütik a farsangi fánkot, a jó hangulatról pedig az óbecsei Harmónia zenekar gondoskodik: ‒ A sorrendben 22. farsangi rendezvényen ezúttal sem maradt el a forró tea és a farsangi fánk, újdonságként pedig maskarakészítést, ingyenes arcfestést is kínáltak a klub tagjai. A téren egyébként mintegy 80–100 ember gyűlt össze – hallottuk az elnöktől.

– Nagyon sok lekváros fánk sült eddig, de folyamatosan sütik továbbra is, hogy mire a farsangi mulatságon résztvevők, a vendégek és a kíváncsiskodók megérkeznek, a forró tea mellé ki tudjuk tenni az asztalokra. A farsangon szinte minden korosztály képviseltette magát, 7–77 évesig, és vidám hangulatban űztük el ezt a valóban hosszú és hideg telet. A fánk mellett tea és tömény ital is volt, utóbbi persze csak a felnőtteknek. Nem dicsekvésképpen, de azért fontos elmondani, hogy az ügyeskezű asszonyok a farsangi mulatságra és az azt követő farsangi teadélutánra kereken 680 fánkot sütöttek, és el is fogyott mind – mondta a klub asszonycsoportjának vezetője, Rind Valéria.

A farsangi mulatság 14 órától az esti órákig a klub helyiségeiben folytatódott, a vendécsoportok ezúttal Óbecséről, Verbászról, Bácsfeketehegyről és Tiszakálmánfalváról érkeztek. A tél elűzése vidám hangulatban, tánc és énekszó mellett egészen az esti órákig tartott.

 

P. L.