Hírek

Szenttamás.rs

 

Karácsonyt megelőző eseménysorozat Szenttamáson

(Cikkünk tájékozató jellegű és folyamatosan frissül)

Az alábbiakban összefoglalót olvashatnak az adventi készülődésről és a karácsonyt megelőző rendezvényekről, eseményekről. Mozgalmas napok előtt állunk, ezért a folyatásban megpróbáljuk összegezni azokat az eseményeket, amelyeket karácsony előtt szerveznek, mindannyiunk nagy örömére, hogy a helyi magyarság ismét együtt ünnepelhet. Az ünnepségsorozat a VMSZ községi szervezete és a szenttamási civil szervezetek összefogásának eredménye.

November 25-én (szombat) a Zsebszínházban 18 órai kezdettel A nemzet aranyai című magyar filmet vetítík. A belépés díjtalan.

December 2-án (szombat) a délelőtt folyamán a templomudvar kitakarítása után készül a nagy adventi koszorú. A VMSZ Női Fórum tagjai ezen a napon a hittanteremben Karácsonyra hangolódva elnevezéssel adventi süteményeket készítemek közösen az érdeklődőkkel.

December 3-án az esti szentmisét követően az első gyertyát a koszorún a Hagyományápoló klub tagjai gyújtsák meg. A második gyertyát (december 10-én) az óvodások, a harmadik gyertyát (december 17-én) a hittanos diákok, a negyedik gyertyát (december 24-én) pedig az Arany János MME tagjai gyújtsák meg.

December 4-én a Népkönyvtárban a Kézimunka Kedvelők Egyesülete karácsonyi műhelymunkát szervez a gyermekek részére. Kiállítás is lesz.

December 5-én a templomba érkezik a Mikulás, aki nem jön üres kézzel. Minden óvodás és alsós számíthat egy-egy hagyományos Mikulás-csomagra. Az alkalmi műsorral bővített mikulásvárás 17 órakor kezdődik.

December 8-án déli 12 órától a Hagyományápolók Klubjában a Citadella civil szervezet hagyományos Luca-napot szervez. Lucapogácsát készítenek, Luca-napi szokásokat és hagyományokat mutatnak be. A szervezők várják az anyukák által sütött lucapogácsát is.

December 9-én a VMSZ Ifjúsági Fóruma a Lugas vendéglőben 19 órai kezdettel Luca-bálat szervez.

December 13-án (szerda) a templomban komolyzenei koncertet szerveznek, az előadók főleg Jánoshalmáról érkeznek. A hangversenyt követően a csomagosztás lesz a gyerekeknek.

December 24-én (szenteste) az éjféli szentmisét követően a templomból kijövőket az egykori Helyi közösség épülete előtt forralt borral és meleg teával várják.

 

 

Szöveg: Paraczky László

Közzéteszi: Németh Dezső

szenttamas.rs