Felhívás

Szenttamas.rs

 

Kötelező a szájmaszk viselése a tömegközlekedési járművekben

 

Kötelezővé tette a védőmaszk használatát a szerbiai járványügyi válságstáb keddi ülésén, a döntést azonnal jóváhagyta a kormány is.

A szájmaszk viselése kötelező a tömegközlekedési járművekben, de a zárt térben is javasolják annak használatát. Az ajánlás szerint a polgároknak nem lesz kötelező a sebészmaszk vásárlása, használhatnak mosható és többször felhasználható pamut szájmaszkokat, arcmaszkokat is a buszokban, vonatokon.

A válságstáb döntése értelmében szájmaszk nélkül nem szabad felszállni a tömegközlekedési járatokra. Emellett a postahivatalokban, bankokban, közintézményekben, bevásárlóhelyeken mindenképp ajánlott a maszk viselése.

A válságtörzs ülésén döntés született arról, hogy a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a továbbiakig látogatási tilalmat vezetnek be a szerbiai kórházakban.

A szabadtéri összejöveteleket illetően nincs továbbra sem változás. A távolságtartást továbbra is fontosnak tartják. Nincs korlátozás az összejövetelek száma tekintetében. A zárt körű összejövetelek esetében az 500-as határ maradt érvényben.

(Forrás: magyarszó.rs)

szenttamas.rs

2020. április 20.