Kultúra

Szenttamas.rs

 

Folytatódik Kulturális nyár 2019 rendezvénysorozat

A szenttamási Kultúrotthon augusztus 1-től a hónap végéig minden napra kulturális programot tervez. A rendezvények között gyermekelőadások, szórakoztató műsorok, koncertek, filmvetítés, kiállítás és egyéb tartalmak szerepelnek.

Augusztus 12-én (hétfő) 17 órától a Szabadság téren Ifjúság napja elnevezéssel egy tarka zenés, előadás, bohóc, lufik, és jó hangulat várja a gyerekeket. Ugyanezen a napon 19 óra 30 perctől a ritmikus gyakorlatok és az aerobic kedvelőinek tartanak egy huzamosabb tempójú edzést.

Augusztus 12-én 20 órától a Kultúrotthon kiállítótermében megnyílik Szabados Zsófi és Munjin Diana szenttamási művészek első közös képzőművészeti kiállítása. A művészekről röviden: Szabados Zsófi a zentai Bolyai Tehetséggondozó képzőművészeti szakán végzett, jelenleg az újvidéki Művészeti Akadémia elsőéves hallgatója grafikai tervező szakon. Munjin Diana a szabadkai Zeneiskola diákja volt, majd felvételt nyert a Pécsi Tudományegyetem grafikai tervezés szakára. A hétfői kiállítás-megnyitó vendégfellépője Pančić Kevin kelebiai szólóénekes.

Augusztus 14-én ugyancsak a Szabadság téri színpadon 20 órai kezdettel bemutatásra kerül a Crveni Šešir című előadás.A tartalomból: A komédia igaz történeten alapul, és két ismert színésznő életét mutatja be. A komikus és szomorú jelenetekkel tűzdelt darab olyan kérdésekre keresi a választ, mint az emberek közötti viszonyok témaköre, a gyűlölet és szeretet megélése a mindennapokban, sírva nevetni vagy nevetve sírni stb.

A darab rendezője Dimitrije Šašić, a szöveget Rastko Papić írta, a jelmeztervező Sara Blam Bradić.

A főszerepben Mina Lazarević és Nada Blam látható.

Augusztus 16-án (péntek) a szenttamási Szabadság téren 20 óra 30 perces kezdettel a rockzene rajongóit várják, ugyanis hat szenttamási együttes lép színpadra. A többórásra tervezett koncert megtekintése teljesen ingyenes.

szenttamas.rs