Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Mindenevők, avagy úgyis összeforr, ami összetartozik. A tartományban létrejött új koalícíókról ír a héten naplójegyzetében Végel László.

Az elmúlt napok a különböző viszonyok rendezéséről szóltak. Bajtai Kornélnak is ez a téma volt érdekes, valamint a szerb és horvát kapcsolatok rendezésére tett magas rangú találkozás.

Folytatásos vakáció. Rendőri kíséret és némi matematika. Szappanoperának nevezi Beretka Ferenc, a lap pedegógus munkatársa a tanévzárással kapcsolatos eseményeket.

<

Ne is haragudjanak, de szívesebben nézem a labdarúgó-Eb mérkőzéseit, mint a képviselőház üléseinek tévéközvetítését – mondja Nagy Nándor, aki jegyzetében ezúttal focizik.

Spanyolország választ. Lesz-e végre kormánya az országnak? Bálint István külpolitikus foglalkozik a témával.

Valósággá vált álmok. A James Bond-filmek előrevetítették a modern jövőt. Bálint József arról ír, hogy valaha a fantasztikum tárgykörébe tartozó kütyük mára megvalósultak.

Tóth László, a lap bonni tudósítója a héten a németországi tejválságról, három kulcsról, és arról is tudósít, hogy Európa rákbeteg.

Ítéletidő volt vasárnap és hétfőn Vajdaságban. Szentmihályon a jégverés után vöröslött a föld, Pancsován leírhatatlan hangzavar kísérte a tornádót.

Tartás és erő. Hetven éve néptáncolnak a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ deszkáin. Vígi Zsoldos Zsaklina volt a rendezvényükön.

A héten egyéb rendezvényekről is tudósít a Családi Kör. Magyarkanizsán görkorcsolyázók lepték el a várost, egy Óbecse közeli tanyát pedig amatőrfestők népesítették be, Bajsán falunapot ültek, Újvidéken kézimunkázó asszonyok teadélutánoztak, Oromhegyesen pedig osztálytalálkozót tartottak a hatvan évvel ezelőtt elballagott diákok.