Lapszemle

Szenttamas.rs

 

A Családi Kör lapszemléje

Hazafias kereskedelem extra árakon. Miért is drágábbak a nálunk árult termékek, mint külföldön. Bajtai Kornél világít rá a dolgokra.

 Ki a magyar? – teszi fel a kérdést Illyés Gyula után Végel László e heti naplójegyzetének egyik témájában.

 A jövő héten emlékezünk az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójára. És mióta, meg hogyan ünnepeljük március 15-ét? Összefoglaló az ünnep kapcsán.

 Országos tankönyvmustra. Még nem ismerjük a vásárlási feltételeket. És: De nehéz az iskolatáska – mondhatnánk, énekelhetnénk Beretka Ferenccel, a lap pedagógus munkatársával.

 Mennyit ér a nő? Annak kapcsán kérdezte ezt meg Habram Judit a hölgyektől, hogy tízéves szünet után, február 27-én, hangversenyt adott az Újvidéki Színházban a Guzsalyas énekegyüttes.

 A világ hatvanöt országában mintegy négyszázmillió embernek veszélyben van az élete a kereszténysége miatt – Bálint József közli velünk a döbbenetes adatokat.

 Európa bajban. Továbbra sincs konkrét megoldás a migránsáradatra – ez pedig talán egy másmilyen veszélyt rejteget a keresztények számára. Bálint István külpolitikus cikke.

 Balkán büszkéi. Nagy Nándor élcelődik a a katonaságunkkal, annak felszereltségével.

 „Meg akartam őrizni az adatokat az utókornak” – ezt Papp László bácskossuthfalvi helytörténész mondta egy sportdokumentumokat egybefogó könyve kapcsán Sztankó Emíliának.

 Vajon doppingolt-e Marija Sarapova teniszezőnő – Piszár József sportösszefoglaslójából ezt is megtudhatjuk.

 A héten olvashatunk még a Keresztény Értelmniségi Kör szabadkai rendezvényéről, egy zentai táncos összejövetelről, pirosi kocsonyafesztiválról, de ötleteket találunk húsvéti előkészületekhez is.